Luvro užpuolikas prakalbo apie savo ketinimus

Prie Luvro Paryžiuje praėjusį

Prie Luvro karį užpuolęs vyras aiškino norėjęs dažais apipurkšti meno kūrinius.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Prie Luvro karį užpuolęs vyras aiškino norėjęs dažais apipurkšti meno kūrinius.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 9, 2017, 2:11 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 10:32 AM

Dažų flakonai iš tikrųjų buvo rasti jo kuprinėje. Egiptietis neigė ir sąsajas su „Islamo valstybės“ (IV) džihadistais. Jis sakė veikęs savo iniciatyva ir nevykdęs IV nurodymų.

Vis dėl to tyrėjai įžvelgia bent jau idėjinį vyro artumą džihadistams. „Jis tam tikra prasme pritaria IV tezėms“, – teigė tyrimo šaltiniai. Jis, pavyzdžiui, sakė, kad norėdamas reaguoti į tarptautinius oro antskrydžius Sirijoje ketino pulti „Prancūzijos simbolį“.

Ankstesniais Paryžiaus prokuratūros duomenimis, vyras praėjusį penktadienį su mačete rankose puolė patruliavusį karį ir šaukė „Allahu akbar“ („Dievas yra didis“). Jis lengvai sužeidė karį, o pats buvo pašautas kito patrulio.

Anot ketvirtadienio žiniasklaidos, egiptietis, sausio pabaigoje su turistine viza iš Jungtinių Arabų Emyratų atvykęs į Paryžių, likus penkioms dienoms iki atakos lankėsi Luvre. Jis esą dalyvavo trijų valandų ekskursijoje, jį atpažino gidas.

„Jis atrodė labai susidomėjęs ekskursija, ypač – Egipto senienų skyriumi, – laikraščiui „Le Parisien“ sakė gidas. – Jis tikrai grupėje buvo vienas simpatiškiausių. Jis tikrai nebuvo įtartinas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas