Marine Le Pen skandina nauji kaltinimai: partija darbuotojus vertė apsimesti EP narių asistentais

Prancūzijos kraštutinės dešinės partijos „Nacionalinis frontas“ lyderės Marine Le Pen bėdos tik gilėja. Dabar į paviršių iškilo nauji kaltinimai dėl sukčiavimo partijos finansuose.

„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 4:03 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:49 PM

Buvęs M.Le Pen padėjėjas Gaelis Nofri teigė, kad 2012 metais „Nacionalinis frontas“ jį pasamdė dirbti politikės prezidento rinkimų kampanijos štabe sudarydamas netikrą sutartį dėl darbo Europos Parlamente (EP).

Tokiu būdu partija siekė nuslėpti kampanijos išlaidų deklaravimą. „Nacionalinis frontas“ jau dabar yra tiriamas dėl neteisėto Briuselio skirtų lėšų panaudojimo.

Apklausos rodo, kad M.Le Pen balandžio pabaigoje galėtų laimėti pirmąjį Prancūzijos prezidento rinkimų turą, tačiau centristas Emmanuelis Macronas ją aplenktų gegužės pradžioje vyksiančiame antrajame rinkimų ture.

Prancūzijos naujienų portalas „Mediapart“ pranešė, kad finansinių nusikaltimų tyrėjai aptiko įrodymų, kad G.Nofri gavo 4,5 tūkst. eurų esą dirbdamas buvusio „Nacionalinio fronto“ lyderio ir M.Le Pen tėvo EP nario Jean-Marie Le Peno padėjėju.

„Tačiau aš niekada nebuvau jo padėjėjas“, – neigė vėliau su Respublikonai politinę karjerą susiejęs prancūzas.

Įtarimų kamuojama M.Le Pen atsisakė prieš rinkimus kalbėtis su policija ir tikina, kad visas šis tyrimas yra bandymas sutrukdyti jos rinkimų kampanijai.

EP teigia, kad daugiau nei 300 tūkst. eurų iš viso buvo neteisėtai panaudota „Nacionalinio fronto“ veikloje.

Sekmadienį su rėmėjais susitikusios M.Le Pen renginį aptemdė keli tūkstančiai protestuotojų, kurie sužeidė 12 iš riaušes raminusių pareigūnų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.