Diabetu sirgusį vaiką numarinę tėvai gavo griežčiausią bausmę

Nuo negydomo diabeto ir bado mirusio penkiolikmečio tėvai Kanadoje buvo pripažinti kaltais dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės. Emilis ir Rodica Raditos savo sūnų Alexandru kelerius metus laikė įkalinę, kol šis mirė toks nusilpęs, kad jo kūnas buvo panašus į mumiją, skelbia „The Independent“.

Viena iš Alexandru kūną aptikusių medikų Deborah Baumback pranešė, jog vaikas jai pasirodė panašus į mumiją.<br>Stopkadras
Viena iš Alexandru kūną aptikusių medikų Deborah Baumback pranešė, jog vaikas jai pasirodė panašus į mumiją.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2017, 7:58 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:16 PM

Skelbiama, kad Alexandru prieš ketverius metus mirė sverdamas vos 17 kilogramų. Kalgaryje gyvenusi šeima iš viso augino aštuonis vaikus.

„Raditų šeima atskyrė savo sūnų nuo išorinio pasaulio, kad niekas negalėtų stebėti jo insulino kiekio ar kištis į jo gydymą. Alexas mirė dėl kraujo užkrėtimo, kurį paskatino badavimas. Jo būklė prieš mirtį nepasikeitė ūmiai, bet pamažu blogėjo mėnesius ar net metus“, – teigė teisėjas Karen Horner.

Teisėja teigė, kad Alexandru diabetas buvo diagnozuotas ankstyvoje vaikystėje, todėl jis buvo visiškai priklausomas nuo savo tėvų, o šie neleisdami jam pakankamų insulino dozių žinojo darantys ilgalaikę žalą.

„Įrodymai patvirtina, kad Raditos puikiai suprato, kaip sunkiai sirgo jų vaikas, ir vis tiek neleido jo gydyti, leisti tinkamų insulino dozių. Jie žinojo, kad jis miršta“, – kalbėjo K.Horner.

Liudininkai pasakojo, kad pora neigė, jog Alexandru sirgo, kol jis kritinės būklės buvo paguldytas į Britų Kolumbijos ligoninę 2003 metais.

Po to vaikas buvo perduotas globėjų šeimai, kuriose sėkmingai augo apie metus, tačiau vėliau grąžintas savo tėvams, kurie persikėlė į kitą Kanados dalį.

Teisėja teigė, kad viena iš Alexandru kūną aptikusių medikų Deborah Baumback pranešė, jog vaikas jai pasirodė panašus į mumiją.

„Ji jai pasirodė toks išsekęs, kad ant sulysusio veido beveik nebuvo likę audinių, o kairėje žandikaulio pusėje žiojėjo žaizdos. Iš jo pilvo nebuvo likę nieko, jis buvo aprengtas marškinėliais ir sauskelnėmis“, – pasakojo teisėja.

E.Radita ir R.Radita buvo nuteisti kalėti iki gyvos galvos be teisės prašyti malonės 25 metus. Nė vienas iš tėvų po nuosprendžio neparodė emocijų ir nekomentavo bausmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.