Filipinų prezidentas atsiprašė Vokietijos dėl jos piliečio nužudymo

Filipinų prezidentas atsiprašė

R.Duterte atsiprašė ir išvardijo žingsnius, kurių jo vyriausybė ėmėsi, siekdama pažaboti musulmonų kovotojų vykdomų pagrobimų mastą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
R.Duterte atsiprašė ir išvardijo žingsnius, kurių jo vyriausybė ėmėsi, siekdama pažaboti musulmonų kovotojų vykdomų pagrobimų mastą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2017, 12:23 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 9:17 PM

Filipinų pareigūnai tvirtino, kad grupuotės „Abu Sayyaf“ kovotojai Jurgeną Gustavą Kantnerį Pietų Filipinuose nukirsdino po to, kai sekmadienį baigėsi jo išpirkos terminas.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel savo šalies piliečio nužudymą pavadino pasibaisėtinu aktu.

Filipinų prezidentas Rodrigo Duterte antradienį dėl šio įvykio atsiprašė ir išvardijo žingsnius, kurių jo vyriausybė ėmėsi, siekdama pažaboti musulmonų kovotojų vykdomų pagrobimų mastą. Tarp paminėtų veiksmų buvo ir prašymas Kinijai, kad ši padėtų patruliuoti tarptautiniuose vandenyse, besiribojančiuose su Pietų Filipinais, Malaizija ir Indonezija. Būtent čia įvyksta nemaža dalis piratų išpuolių ir pagrobimų. Atsakymo į prašymą R.Duterte teigė kol kas nesulaukęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.