Donaldas Trumpas siūlo naują imigracijos sistemą

JAV Prezidentas Donaldas Trumpas antradienį pažadėjo įvesti naują nauda

D.Trumpas savo siekį kovoti su nelegalia imigracija argumentavo tuo, kad tai leis sumažinti nedarbą ir padidins saugumą šalyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Trumpas savo siekį kovoti su nelegalia imigracija argumentavo tuo, kad tai leis sumažinti nedarbą ir padidins saugumą šalyje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2017, 9:33 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:26 PM

Savo pirmame kreipimesi į Kongresą D.Trumpas ragino griežčiau taikyti įstatymus ir sakė, kad Australijos pavyzdžiu sukurta imigracijos sistema „sutaupytų nesuskaičiuojamą daugybę dolerių, padidintų dirbančiųjų atlyginimus ir padėtų skurstančioms šeimoms, tarp jų imigrantų šeimoms, įsilieti į viduriniąją klasę“.

„Tai yra pagrindinis principas – asmenys, siekiantys patekti į šalį, turi būti pajėgūs patys save finansiškai išlaikyti“, – sakė prezidentas įstatymų leidėjams.

„Tačiau Amerikoje mes netaikome šios taisyklės, užkraudami naštą valstybė ištekliams, kurių reikia labiausiai skurstantiems mūsų piliečiams“, – pridūrė jis.

D.Trumpas neatmetė galimybės pasiekti dvipartinį kompromisą dėl migracijos reformos, nors ankstesnėms JAV administracijoms to nepavyko padaryti.

„Manau, kad reali ir teigiama migracijos sistema yra įmanoma, jei sutelksime dėmesį į šiuos tikslus: sukurti daugiau darbo vietų ir padidinti atlyginimus amerikiečiams, padidinti mūsų nacionalinį saugumą ir atkurti pagarbą mūsų įstatymams“, – sakė D.Trumpas.

Prezidentas savo siekį kovoti su nelegalia imigracija argumentavo tuo, kad tai leis sumažinti nedarbą ir padidins saugumą šalyje.

„Kai galiausiai imsime vykdyti savo imigracijos įstatymus, padidės atlyginimai, pagalbos sulauks bedarbiai, bus sutaupyti milijardai dolerių, o mūsų bendruomenės taps saugesnėmis“, – aiškino jis.

D.Trumpas sakė nurodęs įsteigti specialų biurą, kuris padės imigrantų įvykdytų nusikaltimų aukoms. Šis biuras vadinsis VOICE (Victims of Immigration Crime Engagement, lietuviškai – BALSAS).

„Suteikiame balsą tiems, kuriuos ignoruoja mūsų žiniasklaida ir kurie nutildomi specialių interesų“, – sakė prezidentas.

Po šių žodžių D.Trumpas pagerbė keturis tarp klausytojų buvusius svečius, kurie, pasak jo, neteko artimųjų per smurtinius nusikaltimus, įvykdytus šalyje nelegaliai gyvenančių migrantų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.