Dingusio MH370 orlaivio keleivių artimieji reikalauja, kad paieška būtų tęsiama

Orlaivio paieškos darbai iki šiol atsiėjo 150 mln. eurų.

Lėktuvo „Boeing MH370“ keleivių giminės pradėjo kampaniją, kuria reikalaujama atnaujinti privačią lėktuvo liekanų paiešką.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Lėktuvo „Boeing MH370“ keleivių giminės pradėjo kampaniją, kuria reikalaujama atnaujinti privačią lėktuvo liekanų paiešką.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-04 12:25, atnaujinta 2017-04-08 15:29

Sausio viduryje Paieškos koordinavimo centras JACC publikavo bendrą oficialų Malaizijos, Australijos ir Kinijos transporto ministrų pranešimą, kuriame buvo paskelbta, kad 2014 metais dingusio Malaizijos lėktuvo „Boeing MH370“ paieška nutraukiama. Vėliau Malaizijos valdžia leido privatiems asmenims ir organizacijoms vykdyti lėktuvo liekanų paiešką.

Aktyvistai tikisi surinkti 15 mln. dolerių sumą, kuri leistų tęsti paiešką į šiaurę nuo to rajono, kur buvo vykdoma operacija.

Malaizijos valdžia palaiko žuvusiųjų artimųjų iniciatyvą. Klausimas, ar šalies vyriausybė parems naują paieškos operaciją, bus svarstomas papildomai, pareiškė Malaizijos transporto ministras Liow Tiong Lai.

MH370 reisu skridęs orlaivis dėl iki šiol neaiškių priežasčių dingo 2014 metų kovo 8-ąją. Jame buvo 239 žmonės. Iš Kvala Lumpūro į Pekiną skridęs lėktuvas nukrypo nuo kurso ir dingo iš radarų ekrano. Įvertinę palydovų duomenis, ekspertai daro išvadą, kad lėktuvas kelias valandas skrido Pietų kryptimi. Manoma, kad „Boeing 777“ galėjo sudužti, kai baigėsi degalai.

Pastaruoju metu paieška buvo sutelkta į maždaug 120 tūkst. kvadratinių kilometrų teritoriją Indijos vandenyne.

Orlaivio paieškos darbai iki šiol atsiėjo 150 mln. eurų.

Dauguma orlaiviu skridusių žmonių buvo kinai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.