Likimo ironija: po kritikos Hillary Clinton JAV viceprezidentas įkliuvo dėl to paties

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as buvo vienas iš garsiausių Hillary Clinton kritikų dėl privačios elektroninio pašto dėžutės naudojimo. Tačiau dabar paaiškėjo, kad jis eidamas Indianos gubernatoriaus pareigas elgėsi taip pat ir net tapo programišių auka.

Internete ėmė sklisti naujieną apie M.Pence'o elektroninius laiškus skaitančios H.Clinton nuotrauka.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Internete ėmė sklisti naujieną apie M.Pence'o elektroninius laiškus skaitančios H.Clinton nuotrauka.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
M.Pence'as kaltino H.Clinton, bet paaiškėjo, kad jis pats slėpė privačioje elektroninio pašto dėžutėje saugotus laiškus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
M.Pence'as kaltino H.Clinton, bet paaiškėjo, kad jis pats slėpė privačioje elektroninio pašto dėžutėje saugotus laiškus.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 5, 2017, 3:21 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 2:14 PM

Socialinių tinklų vartotojai suskubo dalintis nuotrauka, kurioje buvusi demokratų kandidatė JAV prezidento rinkimuose lėktuve skaito laikraščio „USA Today“ numerį, skelbiantį apie M.Pence'o pašto dėžutę.

M.Pence'as ir kiti su Donaldo Trumpo rinkimų kampanija susiję respublikonai aršiai kritikavo H.Clinton, kuri eidama JAV valstybės sekretorės pareigas naudojosi asmenine pašto dėžute, taip sukeldama pavojų slaptai informacijai.

Nors Federalinis tyrimų biuras (FTB) nustatė, kad šis nusižengimas nebuvo nusikalstamas, elektroninių laiškų skandalas neapleido H.Clinton visus metus, o skaudžiausią smūgį likus savaitei iki rinkimų sudavė vėl apie šią istoriją viešai prakalbęs FTB vadovas Jamesas Comey.

D.Trumpas ir jo kandidatas į viceprezidentus susitikimuose su rinkėjais nuolat tikino, kad H.Clinton pažeidė įstatymą, sukėlė pavojų nacionaliniam saugumui ir dėl to turėtų atsidurti kalėjime.

Pasirodo, apie H.Clinton naudotą privatų pašto serverį kalbėjęs M.Pence'as pats naudojosi asmenine pašto dėžute, kai ėjo Indianos gubernatoriaus pareigas, ir joje aptarė jautrius klausimus ir nacionalinio saugumo problemas.

Dar daugiau, kaip paskelbė JAV spauda, į M.Pence'ui priklausančią AOL pašto dėžutę praėjusią vasarą buvo įsilaužta programišių.

Penktadienį viceprezidentas tikino laikęsis valstijos įstatymų naudodamasis pašto dėžute, o visus privataus elektroninio pašto adreso rašytus laiškus perdavė valstijos valdžios susirašinėjimų archyvui.

M.Pence'o atstovas Marcas Lotteris teigė, kad bet koks palyginimas su H.Clinton yra absurdiškas, nes Indianos gubernatorius neturėjo tokios slaptos informacijos kaip valstybės sekretorė.

Tiesa, ne visi dabar spaudai perduoti M.Pence'o elektroniniai laiškai galėjo būti paviešinti, nes kai kuriuose iš jų buvo jautrios informacijos.

Be to, buvęs Indianos gubernatorius taip pat naudojosi pašto dėžute ir aptarti su valstijos atsaku į terorizmą ir su kitais gynybos klausimais susijusias problemas.

Pasak atstovo, M.Pence'as naudojosi paprasta vartotojams skirta tiekėjo AOL pašto dėžute, o H.Clinton namuose buvo įsirengusi privatų elektroninio pašto serverį.

Indianos įstatymai valdžios atstovams nedraudžia naudotis asmenine pašto dėžute, tačiau laiškai turi būti perduoti valstijos valdžios archyvui, bet M.Pence'as to laiku nepadarė.

Rugsėjį M.Pence'as pavadino H.Clinton pačia nesąžiningiausia JAV prezidento rinkimų kandidate nuo Richardo Nixono.

„Iš visų pranešimų akivaizdu, kad H.Clinton tyčia siekė nuslėpti savo elektroninius laiškus nuo visuomenės“, – „NBC News“ kalbėjo tuometis kandidatas į viceprezidentus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.