JAV respublikonai pristatė planą pakeisti „Obamacare“

JAV Atstovų rūmų nariai

Prezidentas Donaldas Trumpas aršiai kritikavo B. Obamos Prieinamos sveikatos priežiūros aktą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Prezidentas Donaldas Trumpas aršiai kritikavo B. Obamos Prieinamos sveikatos priežiūros aktą.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2017, 10:45 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:40 AM

Energijos ir prekybos bei Būdų ir priemonių komitetų paskelbtas planas išdėstė respublikonų strategiją, kuri jiems padės įgyvendinti vieną iš 2016 metų rinkimų kampanijos pažadų – panaikinti ir pakeisti vadinamąjį „Obamacare“ įstatymą. Dėl šios priemonės komitetai balsuos trečiadienio rytą.

Prezidentas Donaldas Trumpas aršiai kritikavo B. Obamos Prieinamos sveikatos priežiūros aktą (Affordable Care Act), vadindamas jį „siaubinga nelaime“ bei „melu“, ir teigė, kad jo pakeitimas – svarbiausias jo prioritetas.

Be kitų pakeitimų, naujuoju teisės aktu sveikatos draudimo nenorintiems įsigyti asmenims nebebūtų taikomos nuobaudos.

Tačiau, remiantis juo, asmenims, kurį laiką neturėjusiems sveikatos draudimo, draudikai galėtų padidinti draudimo įmokų kainas.

Vis dėlto plane išlaikomos dvi pagrindinės „Obamacare“ nuostatos – būtent, kad sveikatos draudimas apima ir ligas, kuriomis draudėjas sirgo dar iki sudarydamas draudimo sutartį, ir nuostatą, jaunesniems nei 26-erių jaunuoliams leidžiančią būti draudžiamiems tėvų sveikatos draudimu.

Tačiau, nepaisant to, demokratai iš karto sukiritikavo naująjį planą, sakydami, kad dėl jo išaugs sveikatos priežiūros kainos.

Prezidento B.Obamos sveikatos apsaugos įstatymas sudarė sąlygas apsidrausti 20 mln. anksčiau to padaryti negalėjusių JAV gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.