Prasti popieriai: Malaizijos piliečiai tapo Šiaurės Korėjos įkaitais

Pchenjanas uždraudė visiems

Pchenjanas uždraudė visiems Malaizijos piliečiams išvykti iš Šiaurės Korėjos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pchenjanas uždraudė visiems Malaizijos piliečiams išvykti iš Šiaurės Korėjos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2017, 6:14 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 11:58 AM

„Visiems KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinėje Respublikoje) esantiems Malaizijos piliečiams laikinai bus draudžiama išvykti iš šalies, kol bus tinkamai išspręstas Malaizijoje nutikęs incidentas“, – Užsienio reikalų ministeriją citavo valstybinė naujienų agentūra KCNA.

Malaizija savo ruožtu uždraudė iš šalies išvykti Šiaurės Korėjos ambasados darbuotojams.

„Jokiems KLDR ambasados pareigūnams arba darbuotojams neleidžiama išvykti iš šalis“, – sakom Vidaus reikalų ministerijos pranešime.

Pchenjanas ir Kvala Lumpūras ilgus metus palaikė neįprastai artimus ryšius, tačiau jie smarkiai pašlijo, kai praėjusį mėnesį dvi moterys nervus paralyžiuojančia medžiaga VX nunuodijo Šiaurės Korėjos lyderio Kin Jong Uno netikrą brolį.

Seulas dėl šio nužudymo kaltina Pchenjaną, o Kvala Lumpūras savo ruožtu siekia apklausti kelis įtariamus šiaurės korėjiečius, bet vienintelis šiaurės korėjietis, kurį pavyko suimti, vėliau turėjo būti paleistas dėl įrodymų trūkumo.

Šiaurės Korėja iki šiol nepatvirtino nužudyto vyro tapatybės, tačiau pasmerkė Malaizijos atliktą tyrimą, ir pavadino jį bandymu apšmeižti Pchenjaną.

Pašlijus diplomatiniams santykiams Malaizija išsiuntė iš šalies Šiaurės Korėjos ambasadorių, o Pchenjanas savo ruožtu vėlų pirmadienį oficialiai atsakė tuo pačiu, nors Malaizijos atstovas ir taip yra iškviestas į Kvala Lumpūrą konsultacijoms.

Pasak KCNA, Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerija išreiškė viltį, kad Malaizijos vyriausybė išspręs problemą „gera valia, teisingai ir greitai“.

Tada Malaizijos diplomatams ir piliečiams, esantiems Šiaurės Korėjoje, būtų leista „normaliai vykdyti verslą ir gyventi“, priduriama ministerijos pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.