Donaldo Trumpo artimiausias patikėtinis pateko į bėdą

Naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo pagrindinis strategas ir vienas artimiausių patikėtinių Steve'as Bannonas galimai pateko į didelę bėdą. S.Bannonas yra tiriamas dėl nusikaltimo, už kurį gresia iki penkerių metų kalėjimo – apgavystės registruojantis balsuoti.

D.Trumpo pagrindinis strategas S.Bannonas tiriamas dėl galimos apgavystės registruojantis balsuoti.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpo pagrindinis strategas S.Bannonas tiriamas dėl galimos apgavystės registruojantis balsuoti.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-13 15:04, atnaujinta 2017-04-08 01:43

„The Independent“ ir „The Washington Post“ skelbia, kad S.Bannonas tiriamas dėl to, kad prisiregistravo balsuoti Floridos valstijoje, nors turėjo namą Kalifornijoje bei nuolatos gyveno Niujorke ir Vašingtone.

S.Bannonas yra prisiregistravęs balsuoti name Majamyje, kuris greitai bus nugriautas. D.Trumpo patikėtinis S.Bannonas tą namą anksčiau nuomojo savo buvusiai žmonai Diane Clohesy, tačiau namo savininkui pareiškė, kad pats vis dar ten gyvena, bet keliauja.

Anot „The Washington Post“, šiame name yra vykę įtarimą keliantys dalykai: lankėsi įtartini žmonės, naktimis aidėdavo triukšmas. O pačiam namui buvo padaryta dešimčių tūkstančių dolerių vertės žala, įskaitant tai, kad buvo pašalintos durys, o sūkurinė vonia sunaikinta rūgštimi.

Floridos valstijoje melagingos informacijos pateikimas balsuotojo registracijos anketoje yra nusikaltimas, baudžiamas iki penkerių metų kalėjimo bausme.

Tačiau S.Bannonas Floridoje nebalsavo, todėl tikimybė, kad vykdomas tyrimas pavirs byla, nėra didelė. S.Bannonas vėliau buvo pašalintas iš Floridos balsuotojų sąrašų, nes buvo prisiregistravęs dviejose vietose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.