Lenkijoje atsistatydino virtinė generolų

Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos padėjėjas trečiadienį atmetė

Viena priežasčių, kodėl generolai atsistatydino – nesutarimai su šalies gynybos ministru A.Macierewicziumi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Viena priežasčių, kodėl generolai atsistatydino – nesutarimai su šalies gynybos ministru A.Macierewicziumi.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2017, 2:21 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:46 PM

Nuo 2015 metų, kai į valdžią šioje NATO valstybėje atėjo konservatorių vyriausybė, iš Lenkijos ginkluotųjų pajėgų atsistatydino maždaug 30 generolų. Jie buvo pakeisti.

Vienas iš atsistatydinusių generolų, Miroslawas Rozanskis, sakė, kad gynybos ministras Antonis Macierewiczius neatsižvelgia į jo nuomonę.

Tuo tarpu šį antradienį atsistatydino specialiųjų pajėgų vadas generolas Jerzy Gutas, kuris nurodė asmenines priežastis. Į jo vietą buvo iškart paskirtas generolas Wojciechas Marchwica.

Prezidento padėjėjas Andrzejus Dera trečiadienį sakė, kad A.Duda, kuris yra vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas, gerai įvertino naujus paskyrimus ir nesirūpina dėl vadovavimo kokybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.