Iškėlęs savo šalies vėliavą, ukrainietis sulaukė saugumiečių vizito

Rusijos saugumo tarnybų agentai sumušė Maksvos valstybinio universiteto studentą už tai, kad šis mojavo savo gimtosios Ukrainos vėliava, pranešė „The Moscow Times“.

Studentas sulaukė nemalonumų už tai, kad mojavo Ukrainos vėliava.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Studentas sulaukė nemalonumų už tai, kad mojavo Ukrainos vėliava.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 22, 2017, 11:03 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 11:45 AM

Jaunuolis, kurio tapatybė neatskleidžiama, dvispalve mojavo vykstant Krymo aneksijos trečiųjų metų minėjimui kovo 18 dieną.

Studentas tikino, kad jo veiksmai nebuvo politiškai motyvuoti. Jis esą norėjo atkreipti dėmesį į tai, kad šalis leidžia pinigus švenčių organizavimui, kai tuo metu universitetas neišgali suremontuoti bendrabučių, kuriuose jau veisiasi žiurkės bei tarakonai.

Tačiau teisėsaugos pareigūnų toks paaiškinimas neįtikino. Bendrabučio apsauga sulaikė studentą, kai šis iš savo kambarį patraukė prie laiptinės lango, manydamas, kad iš ten bus geriau matoma vėliava.

Netrukus į bendrabutį prisistatė ir universiteto policijos pareigūnas su trimis Federalinės saugumo tarnybos (FST) darbuotojais, vilkintys civilių drabužiais.

Teisėsaugos pareigūnai jėga nusivedė studentą į jo kambarį, atėmė iš jo vaizdo kamerą, mobilų telefoną ir nešiojama kompiuterį, o tada išsivežė į vietos Vidaus ministerijos biurą.

Ten policijos pareigūnai vaikiną paliko su FST darbuotojais, kurie pradėjo agresyviai jį tardyti. Tardymo metu buvo panaudota jėga: vaikinas buvo mušamus delnu per galvą, trankė nusmailintu šluotos kotu į liemenį.

Kaip vėliau žurnalistams papasakojo studentas, ant jo liemens liko mušimo ir įbrėžimų žymės.

Po dviejų valandų trukusios apklausos FST pareigūnai privertė vaikiną pasirašyti pareiškimą, kuriame išreiškia sutikimą tapti FST ir Vidaus reikalų ministerijos kovos su ekstremizmo centru informatoriumi. Tik tada jam buvo sugrąžintas kompiuteris, telefonas ir vaizdo kamera.

Vėliau trys policijos pareigūnai atėjo į studento kambarį ir liepė pasirašyti prisipažinimą, kad mojavo vėliava ir elgėsi netinkamai. Už tai jam skirta bauda už smulkų chuliganizmą.

Praėjus porai dienų vaikinas apsilankė gydymo įstaigoje, kur buvo oficialiai užfiksuoti įbrėžimai ant jo kūno. Tuomet studentas kreipėsi į Kankinimų prevencijos komitetą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.