Iš karto po išpuolio – Donaldo Trumpo sūnaus akibrokštas Londono merui

Teroro išpuolis Londone netrukus tapo politiniu įrankiu. JAV prezidento sūnus Donaldas Trumpas jaunesnysis suskubo iškreipti pernai Londono mero Sadiqo Khano sakytus žodžius apie saugumą didmiesčiuose, rašo „Time“.

D.Trumpas jaunesnysis smarkiai sukritikavo S.Khaną, cituodamas jo žodžius be konteksto.<br>lrytas.lt montažas, AP ir AFP/“Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas jaunesnysis smarkiai sukritikavo S.Khaną, cituodamas jo žodžius be konteksto.<br>lrytas.lt montažas, AP ir AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-23 08:22, atnaujinta 2017-04-07 10:28

Netrukus po atakos prie Parlamento Londone D.Trumpas jaunesnysis socialiniame tinkle „Twitter“ pažėrė kritikos Londono mero S.Khanui, cituodamas žodžius, kuriuos jis sakė pernai rugsėjį.

„Jūs turbūt juokaujate: „Teroro atakos yra dalis gyvenimo didmiesčiuose“, – „Twitter“ S.Khanui įgėlė D.Trumpas jaunesnysis.

S.Khanas apie tai kalbėjo po pernai Niujorke vykusio sprogimo, kai buvo sužeisti 29 žmonės.

Tiesa, S.Khano žodžius D.Trumpas jaunesnysis ištraukė iš konteksto, mat Londono meras tada pabrėžė, kad Londono gyventojams būtina nuolatos išlikti budriems, kad būtų įveikiami potencialūs pavojai.

„Reikia būti budriems, turėti su įvairiomis bendruomenėmis ryšius palaikančią policiją, viskam pasirengusias saugumo tarnybas ir su visais apsikeisti idėjomis“, – pernai kalbėjo S.Khanas.

Be to, S.Khanas pabrėžė, kad ne teroras, o būtent jo grėsmė yra kasdienybė didmiesčiuose.

Pernai S.Khanas pareiškė, kad jam „nėra nieko svarbiau, nei apsaugoti Londono gyventojus“ ir teigė, kad kiekvienas su saugumu susijęs asmuo yra pasirengęs sureaguoti, jei Jungtinės Karalystės sostinėje būtų surengtas išpuolis.

Socialiniuose tinkluose kai kurie britai laidė kritikos strėles į D.Trumpo jaunesniojo pusę ir kaltino jį tuo, kad iškreipė Londono mero žodžius.

„Ar bent jau perskaitėte straipsnį, prieš kritikuodamas Londono merą?“, – rėžė vienas internautas.

Tuo metu Jungtinės Karalystės parlamentaras Wesas Streetingas pareiškė, kad D.Trumpas jaunesnysis elgiasi „gėdingai“, nes naudojo išpuolį „savo politiniams tikslams“.

Kiti „Twitter“ naudotojai buvo mažiau subtilūs ir JAV prezidento sūnų socialiniame tinkle išplūdo bei ragino jį „eiti velniop“ už savo žodžius.

Trečiadienį Londone prie Parlamento užpuolikas automobiliu važiavo per žmones ant Vestminsterio tilto, o tada išlipęs iš transporto priemonės peiliu subadė neginkluotą policininką Keitha Palmerį. Užpuolikas iš viso nužudė tris žmones, sužeidė dar 36, o vėliau buvo nukautas policininkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.