Čikagos policija dėl „Facebook“ transliuoto grupinio išžaginimo areštavo 14-metį

[[ge:lrytas:lrytas:596123]]

Čikagos policijos departamentas dėl įtariamo grupinio paauglės išžaginimo, kuris buvo transliuojamas per „Facebook Live“, areštavo 14 metų berniuką.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Čikagos policijos departamentas dėl įtariamo grupinio paauglės išžaginimo, kuris buvo transliuojamas per „Facebook Live“, areštavo 14 metų berniuką.<br>„Reuters“/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2017, 1:30 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 11:56 AM

„CPD areštavo pirmąjį iš kelių nepilnamečių pažeidėjų dėl seksualinio smurto incidento „Facebook“, – vėlai šeštadienį „Twitter“ parašė policijos departamento atstovas Anthony Gugliemi.

Areštuotam 14-mečiui gresia mažiausiai trys kaltinimai, remdamasis miesto policija pranešė laikraštis „Chicago Tribune“.

Auka yra 15-metė mergaitė, kuri šiame dideliu nusikalstamumu garsėjančiame mieste dingo kovo 19 dieną. Po dviejų dienų ji buvo rasta ir nuvežta į ligoninę gydyti.

A.Gugliemi pažadėjo per sekmadienio spaudos konferenciją 11 val. (19 val. Lietuvos laiku) pateikti daugiau detalių.

Miesto policija veiksmų ėmėsi mergaitės motinai pateikus šiurpias nuotraukas iš „Facebook Live“ vaizdo įrašo, kuriame matyti, kaip keli jauni vyrai užpuola paauglę.

Tai dar vienas nerimą keliantis incidentas, kai smurto aktai buvo tiesiogiai transliuojami per feisbuką. Tarp jų yra du nužudymai nušaunant ir neįgalaus 18-mečio pagrobimas ir kankinimas.

Po incidento paskelbtame „Facebook“ pareiškime sakoma, kad socialinis tinklas rimtai vertina savo atsakomybę dėl žmonių saugumo „Facebook“.

Tiesioginė įtariamo grupinio išžaginimo transliacija vienu metu buvo pritraukusi 40 žiūrovų, bet į policiją niekas nesikreipė, sakoma pranešimuose. Vėliau vaizdo įrašas buvo išimtas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.