JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose: „Nėra jokios draugystės su Rusija“

JAV ambasadorė Jungtinėms

N.Haley teigimu, jokios draugystės su Rusija JAV nemezga.<br>„Scanpix“ nuotr.
N.Haley teigimu, jokios draugystės su Rusija JAV nemezga.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-02 17:02, atnaujinta 2017-04-14 12:04

„Mes niekada nenorėjome ir nenorėsime, kad kokia nors kita šalis kištųsi į mūsų rinkimus“, – ABC televizijos laidai „This Week“ kalbėjo N.Haley.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas kategoriškai neigia daręs bet kokią įtaką rinkimams, nors JAV žvalgyba praneša, kad Rusija bandė padėti Donaldo Trumpo kampanijai.

Baltieji rūmai neigia turėję bet kokį ryšį su Rusija. D.Trumpas pripažįsta, kad rusai buvo įsilaužę į demokratų partijos serverius ir nutekino jų elektroninius laiškus, bet prezidentas teigia, jog tai rinkimų baigčiai neturėjo jokios įtakos.

Tapęs prezidentu, D.Trumpas įkalbėjo N.Haley palikti Pietų Karolinos gubernatorės postą ir tapti JAV ambasadore JT. Pati politikė teigia, kad D.Trumpas jai nedavė jokių įsakymų nekritikuoti Rusijos, ir priminė, jog ji jau spėjo pareikšti tvirtą paramą Ukrainai dėl Krymo pusiasalio ir situacijos rytinėje šalies dalyje.

„Šiuo metu nėra jokios draugystės su Rusija. Jie supranta, kad mes šiuo metu susigrąžiname savo galią bei savo balsą, kad vėl pradedame lyderiauti JT – dažniausias dalykas, kurį man sako šalys, yra tai, kad jos džiaugiasi, jog JAV vėl tampa lydere“, – teigė N.Haley.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.