Rusija svarsto uždrausti religinę organizaciją „Jehovos liudytojai“

Rusijos Aukščiausiasis teismas

Rusijos teisingumo ministerija teigia, kad „Jehovos liudytojų“ veikla pažeidžia Rusijos kovos su ekstremizmu įstatymus.<br>Vida Press nuotr.
Rusijos teisingumo ministerija teigia, kad „Jehovos liudytojų“ veikla pažeidžia Rusijos kovos su ekstremizmu įstatymus.<br>Vida Press nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2017, 2:28 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 9:28 PM

Apytikriai 8 mln. žmonių visame pasaulyje priklauso „Jehovos liudytojų“ religiniam judėjimui, geriausiai žinomam už tai, kad organizacijos nariai eina į žmonių namus ir bando pritraukti naujų narių. Rusijoje organizacija turi 175 tūkst. narių.

Trečiadienį Maskvoje prasidėjus posėdžiui teisme, judėjimui atstovaujantys advokatai taip pat pateikė ieškinį, prašydami Aukščiausiojo teismo organizacijos narius paskelbti politinės represijos aukomis.

Rusijos teisingumo ministerija teigia, kad „Jehovos liudytojų“ veikla pažeidžia Rusijos kovos su ekstremizmu įstatymus, o organizacijos propagandiniuose lankstinukuose skatinama neapykanta kitoms organizacijoms.

„Jehovos liudytojų“ atstovas pareiškė, kad judėjimas visai nesusijęs su ekstremizmu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.