Sporto klube paslaptingomis aplinkybėmis mirė Rusijos senatorius

Rusijos senatorius Vadimas Tiulpanovas paslaptingomis aplinkybėmis žuvo Sankt Peterburge. Jis buvo vienas iš daugelio įtakingų rusų politikų ir diplomatų, kurie mirė per pastaruosius mėnesius.

V.Tiulpanovas žuvo sporto klube.
V.Tiulpanovas žuvo sporto klube.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Independent“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Apr 7, 2017, 3:16 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 12:04 AM

Tyrėjai pradėjo nagrinėti 52 metų V.Tiulpanovo mirties aplinkybes. Politikas buvo rastas negyvas viename Sankt Peterburgo sporto centre vos kelios valandos po to, kai atnešė gėlių pagerbti žuvusiuosius per sprogimą šio miesto metro traukinyje.

Anot Rusijos tyrimų komiteto, preliminarios išvados rodė, kad Rusijos Federacijos Tarybos – šios šalies aukštųjų parlamento rūmų – nario mirtis buvo nelaimingas atsitikimas.

„Balandžio 4-osios popietę Sankt Peterburgo Kirovo rajono sporto klube buvęs V.Tiulpanovas paslydo ir parkritęs susižeidė, – skelbiama išvadoje. – Į nelaimės vietą atvyko greitosios medicinos pagalbos komanda, ji patvirtino jo mirtį.“

Vietinė žiniasklaida tvirtino, kad V.Tiulpanovas „paslydo vonioje, trenkėsi galva“ ir jam skilo kaukolė. Į nelaimės vietą nuvyko tyrėjai ir teismo ekspertai, kurie rinks informaciją apie senatoriaus mirties aplinkybes.

2003–2011 metais V.Tiulpanovas buvo Sankt Peterburgo Teisėkūros asamblėjos pirmininkas, o vėliau buvo išrinktas atstovauti miestui Rusijos Federacijos Taryboje.

Pastaruoju metu daug įtakingų Rusijos politikų neteko gyvybės. Antai kovo mėnesį Ukrainos sostinės Kijevo centre buvo nušautas buvęs Rusijos parlamentaras Denisas Voronenkovas, kuris kritikavo Maskvą dėl 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos.

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka teigė, kad su žmogžudyste galimai buvo susijusios Rusijos specialiosios tarnybos, bet Kremlius kaltinimus pavadino „absurdiškais“.

Pernai į Ukrainą pabėgęs ir ten pilietybę gavęs D.Voronenkovas ketino liudyti prieš buvusį šios šalies prezidentą, artimą Rusijos vadovo Vladimiro Putino sąjungininką Viktorą Janukovyčių.

Vasarį užgeso pasaulyje gerbiamo Rusijos ambasadoriaus Jungtinėse Tautose Vitalijaus Čiurkino gyvybė. O sausį mirė Rusijos ambasadorius Indijoje Aleksandras Kadakinas.

Šių metų sausį Atėnuose buvo rastas negyvas Rusijos konsulas Andrejus Malaninas. Gruodį savo namuose Maskvoje rastas nušautas Užsienio reikalų ministerijos patarėjas Petras Polšikovas. Tą patį mėnesį Ankaroje per parodos atidarymą nušautas Rusijos ambasadorius Turkijoje Andrejus Karlovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.