Popiežiui emeritui Benediktui XVI sukanka 90 metų

Velykų sekmadienį – balandžio

Popiežius emeritas Benediktas XVI švenčia jubiliejų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Popiežius emeritas Benediktas XVI švenčia jubiliejų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 9, 2017, 1:52 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 2:41 AM

„Cooperatores veritatis“ („Tiesos bendradarbiai“) – taip trečiajame šv. apaštalo Jono laiške pavadinti Kristaus skelbėjai. Šiuo žodžius savo vyskupišku šūkiu 1977 m. pasirinko Josephas Ratzingeris.

Ketvirtadienį vykusiame popiežiaus emerito 90 metų sukakčiai skirtos knygos pristatyme pagrindinis dalyvis buvo Popiežiškosios krikščionių vienybės tarybos pirmininkas kardinolas Kurtas Kochas.

Jis kalbėjo apie laisvę, kaip tiesos ir meilės vaisių, profesoriaus, vėliau kardinolo J.Ratzingerio ir popiežiaus Benedikto XVI raštuose ir mokyme.

Patį proginį leidinį pristatė J.Ratzingerio fondo valdybos vadovas tėvas Federico Lombardi SJ. Knygą sudaro trylika tekstų, kurių autoriai – Ratzingerio premijos laureatai.

Popiežius Benediktas XVI – Jozefas Ratzingeris – gimė ir buvo pakrikštytas 1927 m. balandžio 16 d., Didįjį šeštadienį, mažame Bavarijos miestelyje.

Pasibaigus Antrajam pasauliniam karui įstojo į kunigų seminariją ir ją baigęs, 1951 m. birželio 29 d., per Petrines, drauge su vyresniu broliu Georgu priėmė kunigystės šventimus.

Kunigas J.Ratzingeris tęsė studijas, apgynė teologijos daktaratą, pradėjo dėstyti. 1966 m. buvo paskirtas Tiubingeno universiteto profesoriumi, nuo 1969 iki 1977 m. profesoriavo Regensburge. 1977 m. kovo mėnesį popiežius Paulius VI paskyrė jį Miuncheno arkivyskupu ir tų pačių metų birželio mėnesį pakėlė kardinolu.

Popiežius Jonas Paulius II kardinolą J.Ratzingerį 1981 m. pasikvietė į Romą vadovauti Tikėjimo mokymo kongregacijai. Po Jono Pauliaus II mirties, 2005 balandžio 19 d. J.Ratzingeris buvo išrinktas popiežiumi ir pasirinko Benedikto vardą.

2013 m. vasario mėnesį visus nustebino žinia, kad popiežius Benediktas XVI atsisako Petro įpėdinio tarnystės, primena Vatikano radijas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.