Prieš referendumą Turkijoje – nerimą keliančios rinkėjų apklausos

Dvi Turkijos viešosios nuomonės apklausos rodo, kad sekmadienį šalyje vyksiančiame referendume

Referendumo kampanija stipriai pakenkė Turkijos ryšiams su kai kuriomis Europos sąjungininkėmis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Referendumo kampanija stipriai pakenkė Turkijos ryšiams su kai kuriomis Europos sąjungininkėmis.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-12 13:18, atnaujinta 2017-04-14 06:41

Rinkėjai Turkijoje balandžio 16 dieną balsuos referendume ir spręs, ar prezidentui Recepui Tayyipui Erdoganui suteikti naujų plačių įgaliojimų. Išankstinis balsavimas užsienyje gyvenantiems turkams prasidėjo dar kovo pabaigoje ir vyks iki šio sekmadienio.

ANAR atlikta viešosios nuomonės apklausa rodo, kad 52 proc. rinkėjų pritars prezidento galių išplėtimui. Apklausos metu akis į akį apklausta daugiau kaip 4 tūkst. žmonių, ji vykdyta balandžio 5-10 dienomis 26 Turkijos provincijose. Anot ANAR, neapsisprendusių rinkėjų skaičius sumažėjo iki 8 proc.

Apklausas atliekančios kompanijos „Konsensus“ apklausa parodė, kad Konstitucijos pataisoms pritars 51,2 proc. rinkėjų. Apklausa atlikta balandžio 2-8 dienomis 41 provincijoje, akis į akį apklausta 2 tūkst. žmonių.

Referendumo kampanija stipriai pakenkė Turkijos ryšiams su kai kuriomis Europos sąjungininkėmis. Pavyzdžiui, Nyderlanduose ir Vokietijoje buvo atšaukti Turkijos ministrų agitaciniai renginiai, kuriuose buvo ketinama raginti balsuoti užsienyje gyvenančius turkus. Tada Turkijos prezidentas ėmėsi griežtos retorikos, pavadindamas olandus „nacių palikuonimis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.