Vokietijos URM: Ankaros negalima stumti Maskvos link

Turkijos negalima stumti Rusijos link ir kalbėti apie jos pašalinimą iš NATO, pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministras Sigmaras Gabrielas.

Daugiau kaip pusę dalyvavusiųjų Turkijos konstitucinės reformos referendume pasisakė už prezidento Recepo Tayyipo Erdogano galių išplėtimą.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau kaip pusę dalyvavusiųjų Turkijos konstitucinės reformos referendume pasisakė už prezidento Recepo Tayyipo Erdogano galių išplėtimą.<br>AFP/ Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Interfax“-BNS ir lrytas.lt inf.

2017-04-17 22:13, atnaujinta 2017-04-21 18:43

Turkija yra mūsų didelė kaimynė, kuri karinės diktatūros praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje laikotarpiu nebuvo iš NATO nepašalinta, kad nepatektų į SSRS įtaką. Ir dabar mes taip pat norime išsaugoti Turkiją greta savęs, o ne politiškai izoliuoti ar net pastūmėti link Rusijos“, – interviu Vokietijos laikraščiui „Bild“ sakė Vokietijos diplomatijos vadovas.

Kaip buvo skelbta, daugiau kaip pusę dalyvavusiųjų Turkijos konstitucinės reformos referendume pasisakė už prezidento Recepo Tayyipo Erdogano galių išplėtimą, kuris vėliau pareiškė, jog gali būti surengtas referendumas dėl seniai įstrigusių Ankaros pastangų įstoti į Europos Sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.