„Brexit“ derybos prasidės po rinkimų Jungtinėje Karalystėje

Europos Sąjungos „tikros politinės“ derybos dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš Bendrijos prasidės po birželio mėnesį planuojamų britų pirmalaikių rinkimų, trečiadienį pranešė ES atstovas.

Jeigu Konservatorių partija laimės rinkimus, ji turės mandatą nuspręsti dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) tvarkos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jeigu Konservatorių partija laimės rinkimus, ji turės mandatą nuspręsti dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) tvarkos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2017, 2:23 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 9:41 PM

„Tikros politinės derybos dėl 50-ojo (ES sutarties) straipsnio su Jungtine Karalyste prasidės po rinkimų, kurie numatyti birželio 8 dieną“, – per spaudos konferenciją nurodė Europos Komisijos atstovas Margaritis Schinas.

Jungtinės Karalystės premjerė Theresa May antradienį po susitikimo su ministrų kabinetu paskelbė svarbią žinią. Ministrė pirmininkė pranešė, kad birželio 8-ąją šalyje bus surengti pirmalaikiai parlamento rinkimai.

Anot Th.May, jeigu jos vadovaujama Konservatorių partija laimės rinkimus, ji turės mandatą nuspręsti dėl pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) tvarkos.

Premjerė savo sprendimą aiškino tuo, kad nesibaigiančios partijų rietenos ir mėginimai užkirsti kelią susitarimui dėl „Brexit“ kenkia britų vienybei.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.