Donaldas Trumpas per 100 dienų valdžioje minėjimą deklamavo eiles

Donaldas Trumpas šeštadienį pasidžiaugė „labai produktyviomis“ pirmosiomis 100 jo buvimo Jungtinių Valstijų prezidento poste dienų, perspėdamas triukšmingą savo šalininkų minią, kad ateityje dar laukia laimėtini „dideli mūšiai“. 

Donaldas Trumpas ir Kanye Westas.
Donaldas Trumpas ir Kanye Westas.
D.Trumpas.<br>AP nuotr.
D.Trumpas.<br>AP nuotr.
D.Trumpas.<br>„Scanpix“ nuotr.
D.Trumpas.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 30, 2017, 9:35 AM

Maždaug valandą trukusioje savo kalboje Pensilvanijoje jis atakavo žiniasklaidą ir savo pirmtaką Baracką Obamą, gyrė savo paramą JAV pramonei ir kėlė į aukštumas savo pozicijas užsienio politikoje, ypač Šiaurės Korėjos atžvilgiu, padeklamavo eilių ir pakartojo savo šūkį „Padarykime Ameriką vėl didžią“, sukeldamas džiaugsmo pliūpsnį minioje.

D.Trumpas nusprendė nedalyvauti Baltųjų rūmų ir Korespondentų asociacijos vakarienėje. Jis - pirmasis tai padaręs JAV prezidentas po Ronaldo Reagano, kuris 1981-aisiais kasmetę vakarienę praleido todėl, kad sveiko po patirto šautinio sužalojimo. 

Pensilvanijos sostinėje Harisburge vykusiame mitinge JAV prezidentas pareiškė, kad dėl to, kaip nušvietė jo pasiekimus per pirmąsias 100-ą prezidentavimo dienų, žiniasklaida nusipelno „didelio, riebaus neigiamo pažymio“. Be to, džiūgaujančiai miniai jis sakė esąs labai „patenkintas, galėdamas būti daugiau kaip per 100 mylių nuo Vašingtono“. 

Jis pašmaikštavo, kad tuo pat metu „didelė grupė Holivudo aktorių ir Vašingtono žiniasklaidos (atstovų) save guodžia“ korespondentų vakarienėje, „kuri bus labai nuobodi“. 

Pakreipdamas kalbą prie rinkimų kampanijos metu duotų pažadų, D.Trumpas tikino, kad pirmosios 100 dienų buvo „labai įdomios ir labai produktyvios“. 

Jis tvirtino savo pažadus įgyvendinantis kasdien, o tai daro užbaigdamas „darbo vietų vagystes“ ir grąžindamas jas atgal į Jungtines Valstijas; sušvelnindamas energetinių išteklių žvalgybą reglamentuojančias nuostatas, įskaitant ir „karo su anglimi“ nutraukimą; pasitraukdamas iš JAV nenaudingų tarptautinių sutarčių, įskaitant Ramiojo vandenyno partnerystės sutartį (Trans-Pacific Partnership, TPP). 

Prieš šią prezidento kalbą visoje JAV vyko protestai dėl D.Trumpo administracijos pozicijos klimato kaitos klausimu.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.