Turkijoje atleista dar apie 4 tūkstančius pareigūnų

Turkijos valdžia atleido dar kone 4 tūkst. valstybės tarnautojų. Panašu, kad tai įvykdyta tęsiant su nesėkmingu pernai metų bandymu šalyje įvykdyti perversmą susijusius valymus, praneša transliuotojas BBC.

 R.T.Erdoganas toliau kovoja su bandžiusiais jį nuversti pareigūnais. <br> AFP/"Scanpix" nuotr. 
 R.T.Erdoganas toliau kovoja su bandžiusiais jį nuversti pareigūnais. <br> AFP/"Scanpix" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2017, 11:22 AM, atnaujinta Apr 30, 2017, 3:38 PM

Atleistųjų gretose yra per tūkstantį Teisingumo ministerijos tarnautojų, panašus skaičius kariuomenės personalo narių ir daugiau kaip 100 oro pajėgų lakūnų, informavo pareigūnai.

Be kita ko, atskiru dekretu Turkijoje uždraustos televizijos pažinčių laidos. Jas ministro pirmininko pavaduotojas Numanas Kurtulmušas (Numan Kurtulmus) kovą apibūdino kaip neatitinkančias Turkijos tradicijų ir papročių.

Naujausi pareigūnų atleidimai tęsia trečiadienį įvykdytą 9 tūkst. policijos pareigūnų nušalinimą nuo pareigų ir dar tūkstančio sulaikymą. Tai padaryta juos įtariant ryšiais su JAV gyvenančiu dvasininku Fethullah Gulenu.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas F.Guleną kaltina pakursčius pernai mėgintą įvykdyti perversmą, tačiau pats dvasininkas šiuos kaltinimus neigia.

Turkijos vyriausybės oficialiajame leidinyje teigiama, kad atleistieji asmenys įtariami sąsajomis su "teroristinėmis organizacijomis ir struktūromis, keliančiomis grėsmę nacionaliniam saugumui".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.