JAV į minią įsirėžus automobiliui žuvo trys žmonės, devyni sužeisti

Masačusetse vienoje automobilių aukcionų aikštelėje vienas visureigis trečiadienį dideliu greičiu rėžėsi į minią ir užmušė tris žmones, pranešė pareigūnai.

Visureigis trečiadienį dideliu greičiu rėžėsi į minią ir užmušė tris žmones.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Visureigis trečiadienį dideliu greičiu rėžėsi į minią ir užmušė tris žmones.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 7:42 AM, atnaujinta May 4, 2017, 9:49 AM

Dar devyni žmonės hospitalizuoti, iš jų du – dėl gyvybei pavojingų sužalojimų.

Nevaldomas visureigis į šimtų žmonių minią įsirėžė naudotų automobilių pardavimo pastate „Lynnway Auto Auction“ Bilerikos mieste, už 35 km į šiaurę nuo Bostono.

„Dabar mūsų turima preliminari informacija rodo, kad tai yra tragiškas nelaimingas atsitikimas“, – žurnalistams sakė Midlsekso apygardos prokurorė Marian Ryan.

„Šį rytą apie 10 val. 13 min. (vietos, 17 val. 13 min. Lietuvos laiku) policijai priėmė pranešimą apie automobilį, tapusį nevaldomą“, – nurodė ji.

Keli šimtai pirkėjų ir darbuotojų buvo susirinkę į savaitinį aukcioną. Per šį renginį bendrovės darbuotojai važinėja parduodamais automobiliais nustatytomis trasomis, kad pirkėjai galėtų įvertinti mašinas.

Vienas visureigis „Jeep Grand Cherokee“ „staiga įsibėgėjo ir pralėkė per visą pastatą dideliu greičiu“, sakė M.Ryan. Mašina partrenkė kelis žmones ir galiausiai įsirėžė į šlako blokų sieną tolimajame pastato gale.

„Dėl patirtų sužalojimų mirė vienas vyras ir dvi moterys“, – nurodė M.Ryan. Dar devyni žmonės gydomi ligoninėje, o dviejų iš jų būklė pavojinga gyvybei, pridūrė prokurorė.

Visureigį vairavo šioje aukcionų bendrovėje dirbęs į 8-ą dešimtį įžengęs vyras. Iš paskelbtų pranešimų galima spręsti, kad jį galbūt ištiko koks nors priepuolis, bet M.Ryan sakė, kad vairuotojas nebuvo hospitalizuotas.

Masačusetso valstijos policija anksčiau pareiškė, kad nėra „jokių įrodymų arba informacijos, rodančios, kad šio incidento priežastis buvo sąmoningas arba teroristinis aktas“.

„Visi šiuo metu turimi įrodymai ir informacija rodo, kad priežastis buvo atsitiktinė“, – sakoma policijos pranešime.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.