Lietuvaitės suviliotas britų pensininkas ryžosi siaubingam poelgiui

Jungtinės Karalystės pensininkas pasamdė žudikus, kurie atsikratytų pasiturinčios draugės, kad jis galėtų paveldėti jos turtus ir pabėgti su 30 metų jaunesne mylimąja lietuve, skelbia „The Daily Telegraph“. 

 D.Harrisas su H.Allinson kartu gyveno 30 metų. <br> "Facebook" nuotr. 
 D.Harrisas su H.Allinson kartu gyveno 30 metų. <br> "Facebook" nuotr. 
 D.Harrisas su H.Allinson kartu gyveno 30 metų. <br> "Facebook" nuotr. 
 D.Harrisas su H.Allinson kartu gyveno 30 metų. <br> "Facebook" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 4, 2017, 9:55 AM, atnaujinta May 4, 2017, 2:47 PM

68-erių Davidas Harrisas yra kaltinamas trims vyrams siūlęs 250 tūkst. svarų sterlingų (295 tūkst. eurų), kad jie nužudytų televizijos scenaristę Hazel Allinson. 

Vyras tikėjosi po jos mirties perimti jos turtą ir 800 tūkst. svarų sterlingų (945 tūkst. eurų) vertės namą turtuolių pamėgtame Amberlio kaimelyje Vakarų Sasekse.

Nužudymą planavęs pensininkas vyrams, kuriuos norėjo nusamdyti kaip žudikus, pateikė žinių apie jos įpročius, nurodė, kur ir kada ji eina į bažnyčią.

Tačiau pirmasis vyras nusprendė pranešti nuo vėžio besigydančiai H.Allinson apie jos širdies draugo ketinimus, o antrasis įspėjo policiją. Tada vienas pareigūnas, apsimetęs dar vienu samdomu žudiku, kreipėsi į D.Harrisą.

Žiaurų planą sukurpęs britas ilgai dirbo televizijos prodiuserių bendrovėje, tačiau įklimpo į skolas, nes brangiomis dovanomis ir juvelyrikos dirbiniais apipylė savo naują mylimąją lietuvaitę, su kuria susipažino viešnamyje. 

Prokuroras Williamas Boyce'as Londono teismui pranešė, kad pernai lapkritį suimtas D.Harrisas neigė samdęs žudikus, o iš tiesų esą rinko informaciją savo naujai knygai. 

„Daugiau nei 30 metų pragyvenęs su savo partnere H.Allinson Londone, po to Sasekse jis susirado naują merginą, kuri buvo kur kas jaunesnė“, – prisiekusiesiems kalbėjo prokuroras. 

Anot W.Boyce'o, H.Allinson turėjo pinigų, o D.Harrisas – ne, todėl jam norėjosi išsaugoti ir jauną mylimąją, ir vyresnės savo draugės pinigus.

„Jis svarstė, kad jeigu jis būtų ją palikęs, pinigų negautų, todėl nusprendė užsakyti jos žmogžudystę, kad galėtų perimti jos turtus“, – aiškino prokuroras. 

D.Harrisas be savo partnerės žinios nuolat susitikinėdavo su  lietuve Londono viešbučiuose ir leisdavo pinigus dovanoms. 

Šioms pramogoms jis ištuštino visas savo sąskaitas ir dar pasiskolino tūkstančius svarų sterlingų iš savo kaimynų. 

Teismas pateikė D.Harrisui kaltinimus dėl to, kad jis praėjusių metų kovą kreipėsi į Londono mechaniką Christopherį May: „Siūlau tau 250 tūkst. svarų sterlingų už tai, kad nužudysi mano žmoną.“

Pasak mechaniko, britas teiravosi, kaip greitai jis gali įvykdyti užduotį, ir netgi siūlė žmogžudystę įvykdyti jau kitądien. 

„Mano žmona turi atsigulti į ligoninę kiaušidžių pašalinimo operacijai – tai gali būti geriausia mūsų proga“, – taip skambėjo viena iš D.Harriso atsiųstų žinučių.

Ch.May teismui paaiškino, kad supratęs, jog pensininkas nejuokauja dėl užsakymo, jis nuvyko į sporto klubą, kuriame lankosi H.Allinson, kad ją įspėtų, tačiau jos nerado. 

Antrasis vyras, į kurį D.Harrisas kreipėsi pernai spalį, Duke'as Deanas, sulaukė 175 tūkst. svarų sterlingų (225 tūkst. eurų) pasiūlymo. 

Tačiau pastarasis iškart pranešė policijai, o ji suorganizavo susitikimą tarp D.Deano, žmogžudystės užsakovo ir vieno civiliu apsimetusio policininko pietvakarių Londone. 

Per susitikimą pasiklausymo įrangą turinčiame automobilyje D.Harrisas pasiūlė vyrams nužudyti H.Allinson ir padaryti, kad tai atrodytų kaip žmogžudyste pasibaigęs plėšimas arba automobilio vagystė. 

„Noriu likusius penkerius metus praleisti prie jūros su savo mergina, aišku? To aš noriu“, – vyrams kalbėjo D.Harrisas. 

Visiems samdomiems žudikams britas siūlė užstatą ir dar didesnes sumas iš H.Allinson turtų, kai užduotis bus įvykdyta. 

D.Harrisas neigia kaltinimus dėl trijų pasikėsinimų užsakyti H.Allinson žmogžudystę. Teismo procesas turėtų vykti tris savaites.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.