Prieštaringajam rusų menininkui P.Pavlenskiui suteiktas prieglobstis Prancūzijoje

Prieštaringai vertinamas Rusijos meno performansų atlikėjas Piotras Pavlenskis sulaukė politinio prieglobsčio Prancūzijoje, sakė jo advokatas.

 P.Pavlenskis su žmona Oksana. <br>"Reuters"/"Scanpix" nuotr. 
 P.Pavlenskis su žmona Oksana. <br>"Reuters"/"Scanpix" nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-04 16:43, atnaujinta 2017-05-04 16:46

Menininkas su šeima – žmona Oksana Šalygina ir dviem vaikais – sausį išvyko iš Rusijos ir pasiprašė politinio prieglobsčio Prancūzijoje, nes sužinojo apie jam neva iškeltus kaltinimus išžaginimu. Šiuos kaltinimus jis neigia. P.Pavlenskis prisipažino praleidęs naktį su viena aktore, bet vėliau paaiškėjo, kad tai buvę jam parengti spąstai.

Praėjusiais metais jis buvo dukart teisiamas dėl kaltinimų vandalizmu už du atliktus triukus Maskvoje ir Sankt Peterburge. Per vieną jų jis padegė Maskvoje esančios Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB, buvusios Sovietų Sąjungos KGB) būstinės duris. Šį savo poelgį jis pavadino politiniu menu.

33 metų menininkas, labiausiai žinomas dėl 2013 metais surengto performanso Maskvos Raudonojoje aikštėje, kai prikalė vinimis prie grindinio savo kapšelį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.