Rusijos cerkvėje „pokemonus“ gaudžiusiam vyrui skirta bausmė

Rusijos teismas ketvirtadienį paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį tinklaraštininkui Ruslanui Sokolovskiui, kuris pernai vienoje Jekaterinburgo cerkvėje žaidė papildytosios realybės žaidimą „Pokemon Go“, iš teismo salės pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas.

 Rusui pavyko išsisukti nuo realios laisvės atėmimo bausmės. <br> "Reuters"/"Scanpix" nuotr.
 Rusui pavyko išsisukti nuo realios laisvės atėmimo bausmės. <br> "Reuters"/"Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 11, 2017, 2:10 PM

„Apimant bausmes skirti R.Sokolovskiui galutinę subendrintą trejų metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmę lygtinai“, – sakoma ketvirtadienį teisėjos Jekaterinos Šoponiak paskelbtoje nutartyje.

„R.Sokolovskio kaltė nustatyta“, – pažymėjo teisėja.

Teismo manymu, R.Sokolovskio pasitaisymas yra įmanomas ir be realaus laisvės atėmimo.

Jame taip pat pažymima, kad jaunuolis be leidimo įgijo specialią techninę priemonę – tušinuką su įmontuotu vaizdo registratoriumi. Šis prietaisas buvo rastas jo bute per kratą. R.Sokolovskis taip pat buvo pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo šiuo prietaisu.

R.Sokolovskio byla dar kartą atkreipė dėmesį į didėjančią Rusijos Ortodoksų Bažnyčios įtaką pasaulietiniam gyvenimui, nors formaliai ji nuo atskirta nuo valstybės. Be to, bylą pasmerkė žmogaus teisių gynėjai ir tarptautinė organizacija „Amnesty International“.

Ortodoksų dvasininkai tinklaraštininką kaltino ir šventvagyste, mat žaidimą jis žaidė bažnyčioje, pastatytoje toje pačioje vietoje, kur 1918 m. bolševikai sušaudė paskutinį Rusijos carą Nikolajų II ir jo šeimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.