Popiežius Fatimos mieste du vaikus paskelbs šventaisiais

Šiandien Portugalijos katalikus aplankys popiežius Pranciškus. Ponfitiko vizitas – neeilinis, nes jis šventaisiais paskelbs du vaikus, kurie prieš šimtą metų teigė regėję šventosios Mergelės Marijos apsireiškimą.

Į Fatimą piligrimai traukia ir keliais. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Į Fatimą piligrimai traukia ir keliais. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“ ir AP inf.

May 12, 2017, 9:09 AM, atnaujinta May 12, 2017, 9:25 AM

Fatimos miestelyje per dviejų dienų popiežiaus vizitą turėtų apsilankyti apie 1 mln. piligrimų. Dėl atlaidų Portugalijos valdžia net paskelbė ne darbo dieną.

Katalikai rytoj minės 100 metų nuo tada, kai trims vaikams – septynerių Jacintai Marto, jos devynerių broliui Francisco Marto ir jų pusseserei dešimties Luciai dos Santos – pasirodžiusi Mergelė Marija paprašė melstis už pasaulio taiką.

Iš pradžių tiek dvasininkai, tiek Portugalijos valdžia netikėjo vaikų pasakojimu ir net grasino jiems kankinimais, uždarė į kalėjimą.

Tačiau vaikai toliau užtikrintai tvirtino savo tiesą, todėl dabar Katalikų bažnyčia juos garbina už drąsą ir užsispyrimą ginant tikėjimą.

F.Marto ir J.Marto mirė praėjus dvejiems metams nuo apsireiškimų, o L.dos Santos užaugo, tapo vienuole ir gyveno iki 2005 metų.

Vatikanas 2000-aisiais brolį su seserimi paskelbė palaimintaisiais, o rytoj jie taps šventaisiais.

Fatimos stebuklu tikintys piligrimai kasmet užplūsta Portugalijos miestelį. Daug tikinčiųjų į Fatimą atvyksta pėsčiomis, o paskutinius kelis šimtus metrų įveikia net keliais.

Šiemet su jais Portugalijoje pirmą kartą apsilankys ir popiežius Pranciškus, tapsiantis ketvirtuoju čia pabuvusiu pontifiku. Paulius VI paminėjo apreiškimų 50-metį 1967 metais. Jonas Paulius II lankėsi net triskart, o Benediktas XVI čia meldėsi 2010-aisiais.

Šiandien po pietų į Fatimą atvykstantis Pranciškus privačiai susitiks ir su Portugalijos prezidentu Marcelo Rebelo de Sousa.

Fatimą apvažiavęs papamobiliu pontifikas pasimels apsireiškimams skirtoje koplyčioje ir kreipsis į tikinčiųjų minią.

Šeštadienį Katalikų bažnyčios galva susitiks su premjeru Antonio Costa ir apsilankys bazilikoje, pastatytoje toje vietoje, kurioje piemenėliams pasirodė Mergelė Marija.

Daugiau skaitykite šeštadienio numerio priede „Rytai–Vakarai“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.