G-7 finansų ministrai sutelkė dėmesį į kibernetinį saugumą

Didžiojo septyneto (G-7) finansų ministrai šeštadienį sutelkė dėmesį į kovą su kibernetiniais nusikaltimais, o Italijos atstovas Pieras Carlo Padoanas  nurodė, kad ši diskusija "deja, vyksta labai laiku".

 Kibernetinės atakos buvo įvykdytos prieš beveik 100 šalių.<br> "Sputnik"/"Scanpix" nuotr.
 Kibernetinės atakos buvo įvykdytos prieš beveik 100 šalių.<br> "Sputnik"/"Scanpix" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 13, 2017, 12:02 PM

Septynių turtingųjų demokratinių valstybių ministrai ketina pabrėžti, kad kibernetiniai incidentai kelia didėjančią grėsmę jų ekonomikoms ir kad kova su jomis turėtų būti laikoma prioritetine sritimi, sakė italų pareigūnai.

Italijos mieste Baryje susitikę ministrai taip pat kalbėjosi apie nelygybę ir tarptautinį mokesčių slėpimą. Planuojama, kad per šį dviejų dienų renginį jie apžvelgs pasaulio ekonomikos padėtį ir užbaigs diskusijas šeštadienį per pietus.

"Sutarėme dėl daugelio dalykų ... įskaitant kovą su kibernetiniu nusikalstamumu - deja, labai laiku", - sakė į baigiamąjį posėdį atvykęs P.C.Padoanas.

Penktadienį prasidėjusi atakų banga paveikė Didžiosios Britanijos sveikatos apsaugos sistemą, Rusijos vidaus reikalų ir Sveikatos apsaugos ministerijas, Prancūzijos automobilių gamintojus "Renault" ir daug kitų organizacijų visame pasaulyje.

Per šias atakas žalinga programa „WannaCry“ užšifruoja vartotojo failus. Atakos organizatoriai reikalauja, kad jų aukos sumokėtų išpirką virtualiąja valiuta – bitkoinais – jeigu nori susigrąžinti prieigą prie užrakintos informacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.