Siaubas Indijoje: patėvio prievartauta 10 metų mergaitė nori darytis abortą

Indijoje atsinaujino diskusijos apie abortus. Mat 10 metų mergaitė pastojo po to, kai ją išprievartavo jos patėvis: mažametės artimieji nori, kad jai būtų atliktas abortas, tačiau kūdikis turėtų gimti jau vos už keturių mėnesių, rašo BBC.

 Indijoje galioja griežti įstatymai dėl abortų.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Indijoje galioja griežti įstatymai dėl abortų.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2017, 2:26 PM, atnaujinta May 15, 2017, 2:29 PM

Harijanos valstijoje, Rohtako mieste, grupė gydytojų susirinko aptarti, ar besilaukiančiai mergaitei, kurią daugybę kartų išžagino jos patėvis, galima leisti daryti abortą.

Indijoje yra draudžiama atlikti abortus, jei vaisiui yra daugiau nei 20 savaičių. Vienintelis atvejis, kai abortas leidžiamas – jei gydytojas įrodo, kad moters gyvybei yra iškilusi grėsmė.

Griežtas įstatymas dėl abortų buvo priimtas kovoti su lyčių nelygybe: šioje šalyje sūnūs laikomi svarbesniais, o dėl to milijonai moterų pasidarė abortus, kai sužinojo, kad jos nešioja mergaites.

Pastaruoju metu Indijos Aukščiausiasis Teismas gavo kelias peticijas, dalį jų iš išprievartautų moterų, kad 20 savaičių abortų terminas būtų prailgintas.

Apie dukros nėštumą mergaitės motina sužinojo, kai jai kilo įvairių įtarimų ir ji nusivedė ją pas gydytoją.

Mergaitė dažnai likdavo namie, kol jos motina dirbdavo. Ji savo motinai sakė, kad ją daugybę kartų prievartavo patėvis, nors jis liepė jai nieko niekam nesakyti. 10-metę prievartavęs vyras buvo sulaikytas, o policija pradėjo vykdyti tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.