Indijos teismas leido patėvio išprievartautai dešimtmetei nutraukti nėštumą

Indijos teismas leido patėvio išprievartautai dešimtmetei nutraukti nėštumą. Remiantis šalies įstatymais, abortai po 20-osios nėštumo savaitės yra draudžiami. Išimtis galima tik tada, jei kyla pavojus nėščiosios gyvybei, praneša agentūra AFP.

Indijoje pastaruoju metu ne viena moteris, tarp jų – išprievartavimo ir prekybos žmonėmis aukos – kreipėsi į teismą.<br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Indijoje pastaruoju metu ne viena moteris, tarp jų – išprievartavimo ir prekybos žmonėmis aukos – kreipėsi į teismą.<br> „Reuters“/„Scanpix“ asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 17, 2017, 4:49 PM

Prievartauta dešimtmetė pastojo nuo savo patėvio. Anot policijos, ji apie savo situaciją motinai pasisakė, kai 20 savaičių terminas jau buvo praėjęs. Motina tada kreipėsi į pareigūnus. Mergaitei suteikiama psichologinė ir medicininė pagalba, o jos prievartautojas suimtas.

Policijos duomenimis, mergaitė patėvio buvo prievartaujama ne vieną kartą. „Mes radome mergaitę apgailėtinos būklės", - laikraščiui „New York Times" sakė policijos inspektorius Garima. „Ji traumuota ir negali normaliai kalbėti", - cituojamas teismo medicinos ekspertas Dr. Dhattarwalis.

Moterų teisių grupės reikalauja leisti nutraukti nėštumą iki 24 nėštumo savaitės, nes prievartos aukos neretai savo nėštumą slepia.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.