Mįslinga mirtis Egipto kurorte įaudrino Lenkiją

Kasmet keli milijonai lenkų vyksta atostogauti į užsienį, o kai kurie ten suserga ar miršta. Tačiau tokio triukšmo, kokį sukėlė 27 metų Magdalenos Žuk žūtis Egipte, Lenkijos gyventojai tvirtina nepamenantys.

Dėl savo nuotraukų M.Žuk socialiniuose tinkluose turėjo daug gerbėjų.<br>  „Facebook“ nuotr. 
Dėl savo nuotraukų M.Žuk socialiniuose tinkluose turėjo daug gerbėjų.<br>  „Facebook“ nuotr. 
Dėl savo nuotraukų M.Žuk socialiniuose tinkluose turėjo daug gerbėjų.<br>  „Facebook“ nuotr. 
Dėl savo nuotraukų M.Žuk socialiniuose tinkluose turėjo daug gerbėjų.<br>  „Facebook“ nuotr. 
Internete lenkai skleidžia nepagrįstus gandus apie M.Žuk mirtį.<br>  „Facebook“ nuotr. 
Internete lenkai skleidžia nepagrįstus gandus apie M.Žuk mirtį.<br>  „Facebook“ nuotr. 
Dėl savo nuotraukų M.Žuk socialiniuose tinkluose turėjo daug gerbėjų.<br>  „Facebook“ nuotr. 
Dėl savo nuotraukų M.Žuk socialiniuose tinkluose turėjo daug gerbėjų.<br>  „Facebook“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

May 20, 2017, 11:31 AM, atnaujinta May 20, 2017, 4:00 PM

Manikiūrininke Vroclave dirbusi išvaizdi mergina turėjo didžiulį būrį sekėjų socialiniuose tinkluose „Facebook“ bei „Instagram“, tad jos dingimas sukėlė tikrą gandų audrą.

Intrigą dar padidino skandalingas detektyvas Krzysztofas Rutkowskis, paskelbęs, kad greičiausiai M.Žuk tapo prekeivių moterimis mafijos auka.

Merginai viešbutyje esą slapta įpilta narkotikų, tada ji buvo išprievartauta ir, nenorėdama būti išsiųsta į viešnamį, nusižudė iššokdama per langą.

Ši niekuo nepagrįsta savižudybės versija patiko valdančiosios Teisės ir teisingumo partijos (TTP) politikams bei ją remiančiai žiniasklaidai, nuolat gąsdinančiai tautiečius pabėgėliais iš arabų šalių ir islamo plitimu.

Teisingumo ministras Zbigniewas Ziobra pavaldiniams nurodė ištirti visas internautų keliamas nusikaltimo versijas.

Nenusisekusi dovana vaikinui

M.Žuk kelionė į Egipto kurortą Marsa Alamą, nutolusį 300 kilometrų nuo Hurgados, turėjo būti dovana jos vaikinui, 28 metų kirpėjui Markui W., su kuriuo ji jau kelerius metus gyveno kartu.

Tokia gimtadienio dovana tapo nevykusia ir lemtinga, nes Markus W. turėjo nebegaliojantį pasą, o naujo per dvi dienas nepavyko pasidaryti.

Tačiau pasitarusi su savo vaikinu, M.Žuk nutarė brangios kelionės neprarasti, juolab kad pusę pinigų bilietams turėjo skolintis iš tėvo.

Mergina kartu skristi pasiūlė ir savo draugėms, tačiau nė viena negalėjo taip skubiai išvykti.

Lėktuve M.Žuk kalbino tautiečius, siekdama susirasti draugų, gyvensiančių viešbutyje „Three Corners“.

Tačiau niekas daugiau jo nebuvo pasirinkęs ir mergina į viešbutį atvyko viena.

M.Žuk pirmą poilsio dieną Egipte aktyviai susirašinėjo su vaikinu ir draugais Lenkijoje, bet vėliau ir ji ėmė elgtis keistai.

Naktį mergina paskambino Markui W. ir paprašė susisiekti su viešbučio registratūra, nes kambaryje esą girdi kažkieno žingsnius.

Kitą dieną M.Žuk paskambino savo draugei Agnieszkai ir paprašė ją parsivežti į Lenkiją.

Tą patį vakarą M.Žuk paskambino savo draugui ir paprašė ateiti į kambarį, tarsi nesuvokdama, kad jis yra Lenkijoje, o ji – Egipte.

Ryte viešbučio darbuotojai rado M.Žuk gulinčią koridoriuje prie savo kambario durų, bet ji nereagavo į klausimus, atrodė apsvaigusi, buvo agresyvi.

Mergina buvo nuvežta į ligoninę, o Markas W. pasiuntė į Hurgadą bendrą draugą Maciejų, kad šis parvežtų merginą.

Maciejui atskridus M.Žuk jau buvo negyva. Ji buvo mirusi prieš kelias valandas nuo patirtų sužalojimų nukritus iš trečio aukšto.

Mirtis apaugo gandais

Netikėdama, kad Egipto tyrėjai atskleis, kodėl M.Žuk nusižudė, jos sesuo Malgorzata sukūrę grupę „Facebook“. Joje ėmė plisti detektyvo K.Rutkowskio paskleistas gandas, jog M.Žuk tapo prekeivių moterimis mafijos auka.

Jis savo spėjimą pagrindė kelių lenkių pasakojimais, kad Hurgadoje merginas aktyviai viliojo egiptiečiai, o vėliau jos buvo apsvaigintos narkotikais.

Internautai netgi spėliojo, jog M.Žuk nusižudė dėl to, kad apsvaiginta patyrė grupinį išprievartavimą ir nenorėjo būti išvežta dirbti į viešnamį.

Nors vienos ligoninės medikai patvirtino, kad M.Žuk anksčiau gydėsi pas psichiatrą ir lankė alkoholikų vaikams skirtus gydymo kursus, depresija ar kitos galimos savižudybės priežastys internete buvo ignoruojamos.

Susidomėjo ir prokurorai

Siekdamas išvengti kaltinimų dėl prasto tyrimo ir lenkų turistų srauto sumažėjimo oficialusis Kairas už šią bylą atsakingu paskyrė Egipto generalinį prokurorą.

Lenkų tardytojų prašymu buvo atliktas papildomas M.Žuk skrodimas ir toksikologiniai tyrimai, kurių rezultatai paaiškės tik po kelių savaičių.

Bet buvo pranešta, jog M.Žuk kūno apžiūra nepatvirtino spėjimų, kad ji būtų patyrusi kokią nors prievartą.

Dienraštis „Gazeta Wyborcza“ pasmerkė valdančiųjų ketinimus M.Žuk nusižudymą politizuoti ir skatinimą skleisti gandus internete. Laikraštis priminė, jog „Facebooke“ pasirodžiusiuose raginimuose susidoroti su vieno opozicijai atstovaujančio politiko sūnumi, kuris neva prieš kelionę išprievartavo M.Žuk, pamirštama nurodyti, kad minėtam opozicionieriaus sūnui yra tik 12 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.