Johnas McCainas laido kritikos strėles: „Sergejus Lavrovas yra nusikaltėlio ir žudiko pakalikas“

Gerbiamas JAV senatorius Johnas McCainas negailėjo itin stiprios kritikos Rusijos užsienio reikalų ministrui Sergejui Lavrovui ir tos šalies prezidentui Vladimirui Putinui.

 J.McCainas (kairėje) pareiškė, kad D.Trumpas (apačioje) neturėjo susitikti su S.Lavrovu (viršuje kairėje).<br> lrytas.lt montažas, AFP ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 J.McCainas (kairėje) pareiškė, kad D.Trumpas (apačioje) neturėjo susitikti su S.Lavrovu (viršuje kairėje).<br> lrytas.lt montažas, AFP ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2017, 11:46 AM, atnaujinta May 22, 2017, 12:00 PM

Pasak senatoriaus J.McCaino, kuris davė interviu televizijos kanalui „Fox News“, JAV prezidentas Donaldas Trumpas padarė didelę klaidą Baltuosiuose rūmuose susitikdamas su S.Lavrovu.

Sergejus Lavrovas yra nusikaltėlio ir žudiko pakalikas, – pareiškė J.McCainas. – V.Putinas naudojo Rusijos ginklus bombarduoti ligonines Alepe, visur pažeidinėja žmogaus teises, užpuolė Ukrainą ir aneksavo Krymą. Todėl S.Lavrovui neturėjo atsirasti vietos Baltuosiuose rūmuose.“

Tiesa, senatorius J.McCainas užsiminė, kad esant tam tikroms aplinkybėms, susitikimas tarp D.Trumpo ir Rusijos prezidento V.Putino būtų priimtinas.

„Tačiau viskas yra kitaip, kai susitinkama su jo pakaliku S.Lavrovu, kuris tėra propagandininkas“, – rėžė J.McCainas.

Interviu su „Fox News“ J.McCainas taip pat užsiminė, kad dabartiniai įvykiai JAV primena „Watergate“ skandalą. 

Mat JAV prezidentas D.Trumpas šį mėnesį ėmėsi itin prieštaringai vertinamų veiksmų: jis atleido Federalinio tyrimų biuro (FTB) direktorių Jamesą Comey, susitiko su S.Lavrovu bei Rusijos ambasadoriumi Vašingtone Sergejumi Kisliaku ir jiems išdavė slaptą žvalgybinę informaciją apie džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“.

Be to, D.Trumpas neseniai susilaukė kaltinimų, kad jis spaudė FTB vadovą nebetirti ryšių tarp Rusijos vyriausybės ir buvusio prezidento patarėjo nacionalinio saugumo klausimais Michaelo Flynno.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.