Floridoje į islamą atsivertęs jaunuolis kaltinamas nužudęs du neonacius

Floridoje vienas jaunuolis, kuris anksčiau buvo baltųjų viršenybės šalininkas, bet neseniai atsivertė į islamą, kaip įtariama, nužudė du buto draugus – dėl jų neonacistinių pažiūrų ir nepagarbos jo naujajam tikėjimui, pranešė policija.

 Jaunuolis nužudė du neonacius.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
 Jaunuolis nužudė du neonacius.<br> AFP/„Scanpix“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2017, 2:00 PM, atnaujinta May 23, 2017, 2:02 PM

18-metis Devonas Arthursas prisipažino nužudęs du buto draugus ir penktadienį buvo areštuotas. Pradėjus tyrimą, buvo areštuotas ir trečias jo buto draugas, nes policija ketveriukės bendrai nuomotame bute Floridoje rado medžiagų bomboms gaminti.

Po žmogžudysčių D.Arthursas trumpai įkaitais laikė tris žmones, parduotuvėje netoli minimo buto Floridos Tampos mieste, sakoma policijos ataskaitoje, kurią pirmadienį gavo laikraštis „Tampa Bay Times“.

D.Arthursas pareigūnams sakė, kad nužudė du buto draugus – 22 metų Jeremy Himmelmanąir 18-metį Andrew Oneschuką, nes jie negerbė jo naujosios religijos.

Tada pareigūnai nuvyko apieškoti buto ir ten rado ketvirtą vyrą, 21 metų Floridos nacionalinės gvardijos narį Brandoną Russellą, „verkiantį ir aiškiai prislėgtą“. Jis taip pat buvo įvardytas neonaciu, kaip ir dvi minėtos aukos.

Per kratą buvo surasta medžiagų bombų gamybai, tarp jų – sprogstamosios medžiagos heksametileno triperoksido diamino (HMTD), tad B. Russellas buvo areštuotas.

Jis sulaikytas dėl „neregistruotos griaunamosios priemonės laikymo ir neteisėto sprogstamųjų medžiagų saugojimo“, sakoma FTB dokumentuose.

Policija taip pat rado kitų chemikalų, tuščių šaudmenų tūtų su sprogdikliais. Visa tai galima panaudoti gaminant bombas.

Pareigūnai B.Russello miegamajame taip pat rado baltųjų viršenybės šalininkų ir nacių propagandos, įskaitant įrėmintą Oklahomos sprogdintojo Timothy McVeigho nuotrauką.

D.Arthursas sakė, kad prieš atsiversdamas į islamą su B.Russellu ir abiem nužudytais vyrais buvo neonaciai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.