Dėl išpuolio Mančesteryje suimti dar du įtariamieji, anksčiau sulaikyta moteris paleista

Jungtinės Karalystės policija pranešė, kad ketvirtadienį Mančesterio apylinkėse suėmė dar du vyrus, siejamus su pirmadienį surengtu teroro aktu, o anksčiau areštuota moteris buvo paleista nepateikus jokių kaltinimų.

 Išpuolio metu žuvo 22 žmonės. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr. 
 Išpuolio metu žuvo 22 žmonės. <br>AFP/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2017, 10:07 AM

Šiuo metu yra suimti aštuoni vyrai, siejami su Mančesterio arenoje per popmuzikos koncertą įvykdytu sprogdinimu, kuris pareikalavo 22 gyvybių, nurodė policija.

Trečiadienį Jungtinės Karalystės (JK) policija patvirtino, kad per išpuolį Mančesteryje po koncerto susisprogdinęs mirtininkas veikė ne vienas.

„Visiškai akivaizdu, kad esama tam tikro tinklo, kurį mes tiriame“, – sakė žurnalistams Mančesterio policijos viršininkas Ianas Hopkinsas, kai areštinėje buvo tebelaikomi keturi įtariamieji po dviejų ginkluotų policijos reidų mieste.

Jungtinės Karalystės pareigūnai trečiadienį skubėjo išaiškinti įtariamuosius, kurie galėjo suplanuoti teroro ataką Mančesterio koncertų arenoje, o paskelbus aukščiausią teroro grėsmės lygį šalyje svarbiausių taškų apsaugai buvo dislokuoti kariai.

Tyrėjai iš surinktos informacijos bando išsiaiškinti, ką prieš išpuolį veikė sprogmenis detonavęs Salmanas Abedi,

Mančesteryje gimęs iš universiteto išmestas studentas, kurio tėvai atvyko į Britaniją bėgdami nuo Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafi režimo. Pasak vieno Prancūzijos ministro, mirtininkas galėjo būti radikalizuotas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: KAM komentarai apie bepiločių orlaivių ekosistemą Lietuvoje