Mančesterio išpuolio įtariamasis sakė trokštąs atkeršyti už draugo nužudymą

Mančesteryje po koncerto susisprogdinimu įtartas Salmanas Abedi yra teigęs, kad nori atkeršyti už draugo nužudymą Jungtinėje Karalystėje pernai, sakė ketvirtadienį vienas jo šeimos pažįstamų.

 Išpuolio metu žuvo 22 žmonės. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
 Išpuolio metu žuvo 22 žmonės. <br> „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 25, 2017, 4:56 PM, atnaujinta May 25, 2017, 5:03 PM

Pasak jo, S.Abedi draugą, iš Libijos kilusį Abdulą Wahabą Hafidah, Mančesteryje 2016-ųjų gegužę nudūrė britų jaunuoliai.

„Tas įvykis sukėlė daug pykčio Mančesteryje gyvenantiems jauniems libiams, ypač Salmanui, kuris teigė norįs atkeršyti“, – sakė jis.

„Mums pavyko nuraminti jaunuolius, kurie tuose rajonuose jautėsi persekiojami .dėl to, kad yra musulmonai, – kalbėjo šaltinis. – Bet Salmonas, matyt, neužmiršo to įvykio.“

„Aš pats kalbėjausi su juo ir mėginau įtikinti, kad tas įvykis buvo tik nusikalstama veika“,– pridūrė jis.

Skrido per Stambulą

Sprogmenis Mančesterio arenoje detonavęs 22 metų mirtininkas prieš 22 žmones pražudžiusį teroro išpuolį skrido tranzitu per Stambulo oro uostą, pranešė vienas turkų pareigūnas.

„Galiu patvirtinti, kad jis skrido tranzitu per Stambulo Atatürko oro uostą, sakė pavardės nenorėjęs skelbti pareigūnas naujienų agentūrai AFP, kalbėdamas apie pagrindinį šalies tarptautinį oro uostą.

Pasak pareigūno, Turkija nebuvo gavusi žvalgybinės informacijos apie sprogdintoją S.Abedi prieš jam atvykstant į Stambulą.

Turkijos pareigūnai negalėjo nurodyti, iš kurios šalies jis keliavo, ar jis kirto sieną, ar tik persėdo į kitą lėktuvą oro uoste.

S.Abedi užaugo Jungtinėje Karalystėje pabėgėlių iš Libijos šeimoje, pabėgusioje nuo buvusio diktatoriaus Muamaro Kadhafi režimo.

Vienas giminaitis naujienų agentūrai AFP sakė, kad keturios dienos prieš ataką S.Abedi sugrįžo į Mančesterį iš Libijos.

Pasak Vokietijos policijos, jis buvo trumpam sustojęs Diuseldorfo oro uoste, ten persėdo į kitą lėktuvą.

Į Europą skrendantys Libijos gyventojai dažnai keliauja per Stambulo oro uostą, kadangi tiesioginių skrydžių iš Libijos į Europos šalis yra nedaug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.