Donaldas Tuskas ragina G-7 lyderius išlaikyti sankcijas Rusijai

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas penktadienį paragino Didžiojo septyneto (G-7) lyderius išlaikyti sankcijas Rusijai dėl konflikto kurstymo Ukrainoje, tačiau Baltieji rūmai pareiškė dar „neturintys pozicijos“ šiuo klausimu.

 D.Tuskas jau matėsi su D.Trumpu ketvirtadienį Briuselyje, tačiau sakė, kad nepasiekė jokios „bendros pozicijos dėl Rusijos“.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
 D.Tuskas jau matėsi su D.Trumpu ketvirtadienį Briuselyje, tačiau sakė, kad nepasiekė jokios „bendros pozicijos dėl Rusijos“.<br> AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 26, 2017, 2:26 PM, atnaujinta May 26, 2017, 2:33 PM

Europos Sąjunga ir Jungtinės Valstijos, tuo metu vadovaujamos prezidento Baracko Obamos, skyrė Maskvai sankcijas dėl 2014-aisiais įvykdytos Krymo pusiasalio aneksijos bei prorusiškų separatistų palaikymo Rytų Ukrainoje vykstančiame konflikte.

Tačiau dar neaišku, ar B.Obamos įpėdinis Donaldas Trumpas, kuriam metami kaltinimai, kad Rusija įsikišo į pernai vykusią rinkimų kampaniją ir sudarė palankias sąlygas jo pergalei, ir toliau palaikys tas sankcijas.

„Nuo mūsų pastarojo G-7 viršūnių susitikimo Japonijoje nepastebėjome nieko, kas liudytų apie pokyčius mūsų sankcijų politikoje Rusijos atžvilgiu“, – žurnalistams Sicilijoje sakė D.Tuskas, atsakingas už 28 ES šalių politikos koordinavimą.

D.Tuskas jau matėsi su D.Trumpu ketvirtadienį Briuselyje, tačiau sakė, kad nepasiekė jokios „bendros pozicijos dėl Rusijos“. Visgi jų nuomonės dėl Ukrainos konflikto sutapo.

Kovą JAV valstybės departamentas sakė, kad Vašingtono „su Krymu susijusios sankcijos galios tol, kol Rusija grąžins šio pusiasalio kontrolę Ukrainai“.

Tačiau vyriausiasis D.Trumpo patarėjas ekonomikos klausimais Gary Kohnas ketvirtadienį nebuvo toks kategoriškas.

„Šiuo metu neturime pozicijos“, – sakė jis žurnalistams prezidentiniame lėktuve „Air Force One“, kai kartu su D.Trumpu ir jo delegacija skrido į Siciliją. Italija yra D.Trumpo pirmosios kelionės į užsienį nuo kadencijos pradžios paskutinė stotelė.

„Jis turi daug variantų“, – pridūrė G.Kohnas, tačiau daugiau detalių nepateikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.