Nepasiturintiems Lenkijoje tokios sumos dar niekas nebuvo paaukojęs

Brolis ir sesuo Lenkijoje nustebino geraširdiškumu. Dominika ir Sebastianas Kulczykai nutarė paaukoti nepasiturintiems įspūdingą sumą. Tokios šalyje dar niekas anksčiau nebuvo skyręs.

J.Kulczykas vaikus išmokė dosnumo. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
J.Kulczykas vaikus išmokė dosnumo. <br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

May 26, 2017, 11:42 PM, atnaujinta May 26, 2017, 11:43 PM

Verslininkai, filantropo Jano Kulczyko vaikai Dominika ir Sebastianas Kulczykai atidavė net 100 milijonų zlotų (23,8 milijono eurų) nepasiturintiems šalies gyventojams. Apie savo sprendimą jie pranešė 25-osiose Lenkijos verslo tarybos metinėse.

„Šiandien pradėkime kovą su skurdu, badu, atskirtimi. Tikiu, kad mano žodžiai pasieks kitus“, – verslininkams kalbėjo D.Kulczyk.

Kartu su savo broliu Sebastianu jie tapo pirmieji, skyrę tokią įspūdingą sumą labdarai.

D.Kulczyk, kurios tėvas taip pat daug pinigų skiria labdarai, priminė jo žodžius: „Jei esi stipresnis, labiau pasiturintis, tai reiškia tik tiek, kad turi daugiau pareigų ir įsipareigojimų. Pinigai turi būti skirti pokyčiams į gera.“

D.Kulczyk ir jos brolis Sebastianas jau anksčiau pasižymėjo išskirtiniu dosnumu. Jau ketverius metus iš eilės jie labdaringiems tikslams skyrė maždaug po 20 mln. zlotų (4,7 mln. eurų).

Jie ne tiktai turi savo fondą, bet ir bendradarbiauja su kitomis nevyriausybinėmis organizacijomis, tokiomis kaip Raudonasis Kryžius, SOS vaikų kaimai, „Caritas“.

Kulczykų šeima padeda likimo nuskriaustiesiems ne tik savo šalyje, bet ir kitose valstybėse.

Ketverius metus D.Kulczyk veda laidą „Domino efektas“, kurios tikslas – atkreipti dėmesį į skurstančius ir badaujančius žmones.

Aukoti lėšas likimo nuskriaustiesiems – Kulczykų šeimos tradicija.

Dominikos ir Sebastiano tėvas Janas yra žinomas Lenkijos filantropas. Jis remia šalies kultūrą, meną ir sportą. Nuo savo veiklos pradžios J.Kulczykas labdarai skyrė maždaug 500 mln. zlotų (119 mln. eurų).

Dosniai aukojo ir Dominikos bei Sebastiano senelis – Henrykas Kulczykas. Daugelį metų jis rėmė Vaikų sveikatos centrą Lenkijoje.

Naujausiais duomenimis, Lenkijoje žemiau skurdo ribos gyvena daugiau nei 2,8 mln. žmonių.

Net penktadalis šeimų tikina neturintys pakankamai lėšų apsilankyti pas gydytoją. Skaičiuojama, kad kas devinta šeima gyvena antisanitarinėmis sąlygomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.