Kataras turi pakeisti savo politiką ir nustoti remti ekstremistus, sako Rijadas

Kataras turi pakeisti savo politiką ir nustoti remti ekstremistines grupuotes, antradienį Paryžiuje pareiškė Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras praėjus dienai, kai ši valstybė ir jos sąjungininkės nutraukė diplomatinius santykius su Doha. 

Kataras turi pakeisti savo politiką ir nustoti remti ekstremistines grupuotes, antradienį Paryžiuje pareiškė Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Kataras turi pakeisti savo politiką ir nustoti remti ekstremistines grupuotes, antradienį Paryžiuje pareiškė Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 10:36 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 10:51 PM

„Jie turi pakeisti savo politiką“ ir „nustoti remti ekstremistines grupuotes“, žurnalistams sakė Adelis al Jubeiras (Adelis Džubeiras). 

Jis pridūrė, jog Kataras turi „elgtis kaip normali šalis“. 

Baherinas, Egiptas, Saudo Arabija ir Jungtiniai Arabų Emyratai pirmadienį nutraukė diplomatinius santykius su Kataru, apkaltinusios Dohą terorizmo rėmimu. 

Saudo Arabijos ministras nepatikslino, ko reikalauja iš Kataro: „Gali būti imtasi daugelio žingsnių, jie tai žino“. 

Paklaustas apie galimas tarptautinės bendruomenės diplomatines pastangas užbaigti krizę, jis teigė: „Aš netikiu, kad čia gali būti tarpinininkavimo. Tai vietinės Persijos įlankos arabų šalių bendradarbiavimo tarybos klausimas“. 

„Mes nusprendėme aiškiai parodyti, kad gana reiškia gana, – sakė ministras. – „Mes norime, kad Kataras būtų mūsų sąjungininkas siekiant taikos ir stabilumo regione“.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.