Rusija neigė, kad karinė žvalgyba surengė kibernetinę ataką prieš JAV IT bendrovę

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas antradienį pareiškė, jog informacija, kad Vyriausioji žvalgybos valdyba (GRU) neva surengė kibernetinę ataką prieš vieną JAV programinės įrangos kūrėją, neatitinka realybės.

 D.Peskovas neigė Rusijai mestus kaltinimus.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 D.Peskovas neigė Rusijai mestus kaltinimus.<br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2017, 2:09 PM, atnaujinta Jun 6, 2017, 2:15 PM

Žurnalistai D.Peskovo paprašė pakomentuoti vyriausybių paslaptis viešinančiame tinklapyje „WikiLeaks“ nutekintą JAV Nacionalinio saugumo agentūros (NSA) dokumentą, kuriame sakoma, kad GRU esą surengė kibernetinę ataką prieš mažiausiai vieną amerikiečiųIT bendrovę ir kitais veiksmais bandė kištis į JAV rinkimų sistemą.

Kaip pranešama, Rusijos programišių taikinys buvo Floridoje įsikūrusi IT bendrovė „VR Systems“, kurios sukurta elektroninė rinkėjų identifikavimo sistema buvo naudojama aštuoniose valstijose. Bendrovė pranešė perspėjusi savo klientus, kai tik sužinojo, kad iš jos mėginta išgauti svarbios informacijos, siunčiant melagingus elektroninius laiškus. Nurodoma, kad ši gudrybė nepasiekė tikslo ir kad jokių sistemų saugumui pavojus nebuvo sukeltas.

„Šis tvirtinimas absoliučiai neatitinka realybės; kokios nors kitos informacijos nematėme, kokių nors argumentų, pagrindžiančių šios informacijos teisingumą, negirdėjome, todėl kategoriškai atmetame galimybę, kad tai galėjo įvykti“, – sakė prezidento atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.