Kazachstano teismas valdžios kritikui Muchtarui Abliazovui už akių skyrė 20 metų kalėjimo

Kazachstano teismas trečiadienį už akių skyrė 20 metų laisvės atėmimo bausmę užsienyje besislapstančiam buvusiam bankininkui ir svarbiam opozicijos veikėjui Muchtarui Abliazovui, pripažinęs jį kaltu dėl turto pasisavinimo.

Kazachstano teismas trečiadienį už akių skyrė 20 metų laisvės atėmimo bausmę opozicijos veikėjui M.Abliazovui.<br> „Scanpix“ nuotr.
Kazachstano teismas trečiadienį už akių skyrė 20 metų laisvės atėmimo bausmę opozicijos veikėjui M.Abliazovui.<br> „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 7, 2017, 8:25 PM, atnaujinta Jun 7, 2017, 8:26 PM

M.Abliazovas, kuris, kaip manoma, gyvena Prancūzijoje, ir dar trys kaltinamieji buvo pripažinti kaltais dėl milijardų JAV dolerių pasisavinimo iš BTA banko, kuris vienu metu buvo didžiausias skolintojas šalyje.

Vienam iš kaltinamųjų teismas skyrė 15 metų laisvės atėmimo bausmę, o kitiem dviem skirtos lygtinės penkerių metų kalėjimo bausmės.

Teigiama, kad M.Abliazovas finansavo Kazachstano opozicijos grupes ir žiniasklaidą N.Nazarbajevo nuo 1991 metų geležiniu kumščiu valdomoje šalyje, turinčioje 18 mln. gyventojų.

M.Abliazovas pažadėjo „per trejus metus“ nuversti Kazachstano vyriausybę po to, kai pernai gruodį Prancūzija atsisakė jį išduoti Rusijai, kurioje buvusiam bankininkui taip pat pareikšti kaltinimai korupcija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.