Vienintelė žudynes Rusijos sodyboje išgyvenusi mergina pasakojo, kas vyko tą vakarą

Redkino kaime birželio 4-ąja devynis žmones nužudęs 45-erių Sergejus Jegorovas prakalbo apie savo nusikaltimą. Žudikas paaiškino, kad jį įvykdė to iš anksto neplanavęs. Esą jis tik norėjo pagąsdinti jį įžeidusius sugėrovus. 

 Nusikaltimas įvykdytas ramiame Redkino kaime. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 Nusikaltimas įvykdytas ramiame Redkino kaime. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 Nusikaltimas įvykdytas ramiame Redkino kaime. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 Nusikaltimas įvykdytas ramiame Redkino kaime. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 Nusikaltimas įvykdytas ramiame Redkino kaime. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
 Nusikaltimas įvykdytas ramiame Redkino kaime. <br> „Sputnik“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 7, 2017, 6:38 PM, atnaujinta Jun 8, 2017, 10:31 AM

Tačiau įvykiai pasisuko kita linkme ir galiausiai buvo nužudyti devyni žmonės, gyva liko tik 21-erių mergina, kuriai pavyko pasislėpti. 

Nedidelis Redkino kaimas pagarsėjo dar 1990-aisiai, jau tuomet jis buvo vadinamas nusikalstamumo sostine. Tačiau tokių nusikaltimų, kokį įvykdė S.Jegorovas, vietos gyventojai nematė net ir prieš porą dešimtmečių, rašo „Meduza“. 

„Pasitaikydavo atvejų, kai nužudydavo tris žmones. Tačiau tai buvo susiję su kriminaliniu pasauliu, jų atstovų santykių aiškinimusi. O čia – visiškai nekalti žmonės. Visi esame šokiruoti“, - kalbėjo Redkino gyventojas. 

Nuo Redkino iki Maskvos – vos pusantros valandos kelio, tad čia sodybas neretai nusiperka Rusijos sostinės gyventojai. Kaip tikino vietiniai, todėl kaime įprastai būdavo ramu. 

Sodo bendrija, kurioje ir įvykdytas nusikaltimas, yra Redkino pakraštyje. Vietos gyventojų ji vadinama „maskviečių sodybomis“. 

Tačiau po nusikaltimo Redkino tapo tyliau nei įprasta. Dabar čia vaikštinėja daugiausia tik policijos pareigūnai, bandydami išsiaiškinti visas įvykio aplinkybes ir vaikydami smalsuolius žurnalistus. 

Kartu su pareigūnais vaikšto ir S.Jegorovas. 

Įsivėlė į konfliktą

Nusikaltėlis gyveno su savo 63-ejų motina dviejų aukštų name. Maždaug už dviejų šimtų metrų gyveno ir buvusi sodo bendrijos pirmininkė Tatjana Archipova, su kuria prieš įvykdydamas nusikaltimą susipyko S.Jegorovas. 

Pas T.Archipovą jis atėjo aiškinti esą jam liepta atjungti jos name elektrą. 

„Elektrikas S.Jegorovas buvo jau išgėręs ir įsivėlęs į konfliktą su manimi ėmė girtis turįs namuose ginklą“, - pasakojo T.Archipova. 

Tačiau konfliktas ilgai netruko. T.Archipova liepė S.Jegorovui išeiti ir šis suirzęs paliko jos valdas. 

Vis dėlto namo vyras nepatraukė. Pakeliui nusprendė užsukti pas kitus Redkino gyventojus –  Vladislavą Saveljevą ir jo draugę Mariną Koniginą, kurių namuose tuo metu vyko pasisėdėjimas. 

Vienintelė išgyvenusi M.Konigina vėliau pasakojo, kas įvyko nusikaltimo vakarą. Pasak jos, S.Jegorovas į jų namus atėjo apie vidurnaktį. Daugiausia jis kalbėjo su jos draugu V.Saveljevu. 

„Iš pradžių jie tiesiog ramiai šnekučiavosi. O vėliau S.Jegorovas ėmė girtis tarnavęs kariuomenėje, šaudęs iš ginklo ir galįs sudaužyti butelį į galvą. Vladislavas neturėjo ką atsakyti. Tuomet S.Jegorovas ėmė vis garsiau ant jo šaukti“, - pasakojo M.Konigina. 

Netrukus po ginčo S.Jegorovas apsisuko ir skubiai patraukė namo.

Prašė pasigailėti

Į M.Koniginos ir jos draugo namus jis grįžo maždaug po 2,5 valandos. Rankose jis laikė medžioklinį karabiną „Saiga“. M.Konigina buvo beužmieganti namo pirmajame aukšte. 

Ji skubiai paskambino policijai ir pasislėpė po antklode. Pasak moters, ji girdėjo S.Jegorovą vaikštant po kiemą ir žudant visus iš eilės, nors šie ir prašė pasigailėjimo.  

Kieme buvęs vienas iš pasisėdėjimo dalyvių Olegas Sorokinas buvo sužeistas, tačiau sugebėjo pabėgti į gretimą namą, kuriame buvo jo žmona Svetlana ir brolis su sutuoktine. Vyras norėjo juos perspėti. 

Tačiau S.jegorovas patraukė iš paskos. Galiausiai išsigelbėti pavyko tik O.Sorokino broliui su žmona. Patį jį S.Jegorovas neilgai trukus nušovė, o sutuoktinę Svetlaną sužeidė ir tuomet užtalžė metaline kėde. 

Įvykdęs šią egzekuciją nusikaltėlis grįžo į kiemą, kur ir įvyko konfliktas. Nužudytųjų kūnus jis sunešė į namą ir sudėjo į krūvą. 

Visą tą laiką M.Konigina slėpėsi po antklode. 

Netrukus atvyko policijos ekipažas, nusikaltėlį suėmė įvykio vietoje. Šis nė nebandė slėpti ką padaręs, todėl iš karto buvo nuvežtas į areštinę. 

Redkino gyventojai pasakojo, kad S.Jegorovas buvo uždaras ir nekalbus. 

„Įsigijęs namą S.Jegorovo kaimynystėje iš pradžių su juo bendravau. Tačiau vėliau jis atsitvėrė tvora ir mūsų bendravimas nutrūko. Sūnus dar kurį laiką kalbėdavo su S.Jegorovu, bet galiausiai pasakė, kad šis neadekvatus“, - pasakojo S.Jegorovo kaimynas Aleksejus. 

Iki šių metų gegužės S.Jegorovas gyveno Maskvoje kartu su savo dukra. Į Redkino atvykdavo tik savaitgaliais. Tačiau gegužę galutinai persikraustė į kaimą niekam taip ir nepaaiškinęs, kodėl tai padarė. Redkino gyventojams jis sakėsi esantis naujas elektrikas, kurį pasamdė vietos bendrija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.