Iš Europos Komisijos vadovo lūpų – perspėjimas pabėgėlių nepriimančioms ES narėms

 

„Kitą savaitę mes nagrinėsime klausimą, ar pradėti sutarties pažeidimo procedūras, ar ne“, – sakė J.C.Junckeris savaitraščiui „Spiegel“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Kitą savaitę mes nagrinėsime klausimą, ar pradėti sutarties pažeidimo procedūras, ar ne“, – sakė J.C.Junckeris savaitraščiui „Spiegel“.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 9, 2017, 6:21 PM

Europos Komisijos vadovas Jeanas-Claude'as Junckeris penktadienį pagrasino imtis teisinių veiksmų prieš ES nares, atsisakančias priimti joms skirtą pabėgėlių dalį.

„Kitą savaitę mes nagrinėsime klausimą, ar pradėti sutarties pažeidimo procedūras, ar ne“, – sakė J.C.Junckeris savaitraščiui „Spiegel“.

„Sprendimas dar nepriimtas, bet aš jį palaikau“, – sakė jis.

Kai kurios Rytų Europos šalys, tarp jų Vengrija, Lenkija ir Slovakija, priešinasi 2015 metais patvirtintam ES planui iš Graikijos ir Italijos perkelti 160 tūkst. pabėgėlių iš Sirijos, Eritrėjos ir Irako.

Briuselis supyko dėl kai kurių šalių atsisakymo perimti dalį pabėgėlių naštos ir nurodė joms apsispręsti iki birželio, grasindama imtis sankcijų, jeigu jos nepaklus.

Perspėdamas, kad kantrybė senka, J.C.Junckeris sakė, jog sutarties pažeidimo nagrinėjimo procedūra siekiama aiškiai parodyti, kad „priimti sprendimai yra taisyklės, kurių reikia laikytis, net jeigu buvo balsuota prieš jas“.

„Kalbama apie Europos solidarumą ir eismas čia negali vykti viena kryptimi. Turi būti dviejų krypčių eismas“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.