Mirė havajietišką picą sukūręs kanadietis

Kanadoje mirė graikų imigrantas, prieš daugiau nei 50 metų savo restorane šioje šalyje sukūręs havajietišką picą – vieną populiariausių pasaulyje, nors ir ne visiems patinkančią.

 Havajietišką picą mėgsta daugybė žmonių visame pasaulyje.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
 Havajietišką picą mėgsta daugybė žmonių visame pasaulyje.<br> „123rf“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 10, 2017, 11:38 AM, atnaujinta Jun 10, 2017, 11:46 AM

Samas Panapoulos sugalvojo uždėti konservuotų ananasų ir kumpio ant picos ir taip pateko į istoriją. Tai įvyko 1962-aisiais restorane „Satellite“ Čatame, Ontarijo provincijoje. Tuo metu S.Panapoulos kartu su savo broliais Eliju ir Nikitu jau valdė sėkmingai dirbančių restoranų tinklą.

Kaip rašoma nekrologe, 83-erių S.Panapulas staiga mirė ligoninėje ketvirtadienį. Jis visai neseniai atšventė santuokos su žmona Christina 50-ąsias metines.

Vien dėl smagumo sukurta vadinamoji havajietiška pica netrukus išplito po visą pasaulį.

Islandijos prezidentas Gudni Johannessonas praėjusį vasarį pasišaipė iš šio patiekalo. Prezidentas pareiškė, kad jis yra iš principo nusistatęs prieš ananasus ant picos ir kad tai turėtų būti uždrausta.

Kilus šurmuliui dėl tokio pareiškimo, G.Johannessonas patikslino, kad, laimei, jis neturi „galios priimti įstatymų, kurie uždraustų žmonėms užsidėti ananasų ant picos“.

Gindamas savo išradimą, S.Panapulas pareiškė visuomeniniam transliuotojui CBC, kad „kai pirmąkart tai sugalvojau, tai nebuvo nieko ypatinga. Tai buvo tik dar vienas orkaitėje kepantis tešlos gabalas“.

„Iš pradžių ji niekam nepatiko, – sakė jis. – Bet vėliau visi dėl jos ėmė kraustytis iš proto, nes tuo laiku niekas nemaišė saldaus su sūriu ir panašiai. Tai buvo paprastas maistas.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?