Nusikaltimo nepadaręs amerikietis po 17 metų išleistas iš kalėjimo – policija rado jo antrininką

Amerikietis Richardas Anthony Jonesas, Kanzas Sičio kalėjime už nepadarytą nusikaltimą praleidęs 17 metų, buvo išlaisvintas, kai tyrėjai pagaliau rado jo antrininką, išvaizda beveik niekuo nesiskiriantį nuo vyriškio, skelbia BBC. 

 R.A.Jonesas (kairėje) išleistas į laisvę, kai policija rado jo antrininką.
 R.A.Jonesas (kairėje) išleistas į laisvę, kai policija rado jo antrininką.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2017, 4:38 PM

Liudininkai, dėl kurių parodymų amerikietis buvo nuteistas kalėjimo bausme už neįvykdytą apiplėšimą, iš nuotraukų negalėjo atskirti dviejų vyrų. 

Anot R. A.Joneso, nustatyti kitą įtariamąjį, kuris ne tik atrodo lygiai taip, bet ir kurio vardas yra toks pats, buvo lyg rasti adatą šieno kupetoje. 

Kol kas antrininkui, žinomam Ricky vardu, nepareikšti kaltinimai. 

R.A.Jonesas jau buvo praradęs viltis išeiti iš kalėjimo po daugybės nesėkmingų bandymų pakeisti teismo paskirtą 19-os metų laisvės atėmimo bausmę už neva 1999 m. įvykdytą apiplėšimą.

Tačiau 2015 m. jis neteisingai apkaltintus kalinius ginančiai organizacijai papasakojo girdėjęs apie vyrą, kuris, anot kitų kalinių, iš išvaizdos atrodo lygiai taip pat kaip jis. 

Amerikietis buvo nuteistas remiantis tik įvykį mačiusių liudininkų parodymais. Jokių DNR, pirštų antspaudų ar kitų fizinių įrodymų nebuvo pateikta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.