Iranas gelbėja Katarą – nusiuntė maisto produktų prikrautus lėktuvus

Iranas į Katarą nusiuntė penkis lėktuvus su eksportuojamais maisto produktais, sekmadienį naujienų agentūrai AFP nurodė Irano nacionalinio vežėjo „Iran Air“ atstovas.

  Kataro gyventojai puolė į parduotuves užsipirkti atsargų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
  Kataro gyventojai puolė į parduotuves užsipirkti atsargų.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 11, 2017, 11:23 AM, atnaujinta Jun 11, 2017, 11:28 AM

Pranešimas pasirodė kelios dienos po to, kai Persijos įlankos šalys sustabdė susisiekimą su Kataru, kuris yra labai priklausomas nuo kaimyninių šalių importo.

„Kol kas į Katarą buvo nusiųsti penki lėktuvai su greitai gendančiais maisto produktais, tokiais kaip vaisiai ir daržovės; kiekvienas jų gabena maždaug 90 t krovinį. Dar vienas lėktuvas bus išsiųstas šiandien“, – sakė „Iran Air“ atstovas Shahrokhas Noushabadi.

Arabų valstybės, tarp jų Saudo Arabija ir Egiptas, pirmadienį apkaltino Katarą parama ekstremizmui ir nutraukė su juo ryšius. Saudo Arabija uždarė savo sieną su Kataru, blokuodama maisto ir kitų atsargų eksportą į Katarą.

Saudo Arabija apkaltino Dohą remiant ekstremistines grupuotes, siekiančias „destabilizuotį padėtį regione“, tarp jų ir tas, kurias palaiko šiitiškas Iranas. 

Audringai į ryšių nutraukimą sureagavęs Kataras paneigė remiantis ekstremistus ir apkaltino savo Persijos įlankos kaimynes siekiant primesti šaliai savo politinę „globą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.