Prokurorai: „paleisto“ Muammaro Gaddafi sūnaus laukia Libijos teismas

Libijos pareigūnai pirmadienį pranešė, kad Muammaro Gaddafi  sūnus Seifas al Islamas, kuris, kaip pranešta, buvo paleistas į laisvę savaitgalį, tebėra ieškomas Tripolio teismo dėl 2015 metais jam skirto nuosprendžio.

 M.Gaddafi sūnus S. al Islamas.<br> „Scanpix“ nuotr.
 M.Gaddafi sūnus S. al Islamas.<br> „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2017, 8:13 PM

Seifą al Islamą, velionio nuversto Libijos diktatoriaus antrąjį sūnų, vakarinį Zintano miestą kontroliuojanti buvusių Libijos sukilėlių grupuotė paleido penktadienį.

Daugiau nei penkerius metus nuo 2011 metų lapkričio nelaisvėje laikytas M.Gaddafi sūnus buvo paleistas pagal šalies rytinėje dalyje veikiančio parlamento amnestijos įstatymą, kuris buvo priimtas šventą Ramadano mėnesį, sakoma grupuotės pranešime.

Tačiau Generalinė prokuratūra Tripolyje, kuriame įsikūrusi JT palaikoma administracija, nurodė, kad dėl Seifo al Islamo įvykdytų sunkių nusikaltimų amnestijos įstatymas jam negali būti taikomas.

„2015 metų liepos 28 dieną (Seifas al Islamas) buvo nuteistas už akių... ir turi stoti prieš teismą“, – sakė Tripolio generalinis prokuroras Ibrahimas Massudas Ali.

Kol kas nepriklausomi šaltiniai nepatvirtino informacijos apie Seifo al Islamo paleidimą, kuris gali išprovokuoti didesnius neramumus susiskaldžiusioje ir smurto draskomoje šalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.