Dennisas Rodmanas vėl atvyko į Šiaurės Korėją: ar jį siuntė Donaldas Trumpas?

Buvęs NBA žaidėjas Dennisas Rodmanas atvyko į Šiaurės Korėją, praneša „The Associated Press“. 

 D.Rodmanas atvyko į Šiaurės Korėją. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr. 
 D.Rodmanas atvyko į Šiaurės Korėją. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr. 
 D.Rodmanas atvyko į Šiaurės Korėją. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr. 
 D.Rodmanas atvyko į Šiaurės Korėją. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr. 
 D.Rodmanas atvyko į Šiaurės Korėją. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr. 
 D.Rodmanas atvyko į Šiaurės Korėją. <br> AFP/„Scanpix“ nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 2:38 PM

Krepšininkas ir anksčiau lankėsi šioje šalyje ir bendravo su jos lyderiu Kin Jong-unu, bet ši kelionė yra pirmoji po 45-ojo JAV prezidento Donaldo Trumpo inauguracijos. 

Paklaustas, ar jis aptarė vizitą į Pchenjaną su Amerikos prezidentu, D.Rodmanas pareiškė, jog „D. Trumpas tikriausiai yra patenkintas, kad aš mėginu pasiekti rezultatą, kuris toks reikalingas mums abiem“. 

Jis paaiškino, jog tikisi „atverti duris“ per dar vieną apsilankymą savo uždarumu garsėjančioje šalyje. Tačiau D.Rodmanas pabrėžė, kad neketina svarstyti su Šiaurės Korėjos valdžia šalyje sulaikytų amerikiečių likimo. 

Buvusios komandos „Chicago Bulls“ žvaigždės atstovas pareiškė, jog D.Rodmano padėtis yra unikali, kadangi jį draugiški santykiai sieja ir su Amerikos, ir su Šiaurės Korėjos lyderiais.

Su D.Trumpu krepšininkas susipažino, dalyvaudamas realybės šou „Mokinys“ („The Apprentice“), o per vizitus į Šiaurės Korėją jis bendravo su Kim Jong-unu ir netgi daina sveikino jį su gimimo diena. 

Pastaruoju metu padaugėjo svarstymų, ar D.Trumpas nesiruošia su Šiaurės Korėja užmegzti slapto ryšio kanalo. Penktąjį kartą Pchenjane besilankantis D.Rodmanas puikiai tiktų šiam vaidmeniui – jis yra kone vienintelis D.Trumpo ir Kim Jong-uno pažįstamas. 

Tiesa, pats D.Rodmanas nekomentavo savo kelionės. 

„Apie savo misiją šalyje kalbėsiu tik grįžęs į JAV“, – Pekino oro uoste sakė buvęs krepšininkas. 

Tiesa, 56 metų D.Rodmanas neužsiminė, kad ketina ką nors daryti dėl Šiaurės Korėjoje sulaikytų amerikiečių.

Tai, kad jis į Pchenjaną atvyksta tokiam trumpam laikui paskatino viltis, kad jis mėgins išlaisvinti keturis čia kalinamus JAV piliečius. 

Šiaurės Korėjos analitikas Danielis Pinkstonas, patarinėjęs krepšininkui po ankstesnės kelionės į Aziją, teigė, kad D.Rodmanas jau seniai buvo kviečiamas sugrįžti į Pchenjaną. 

„Girdėjau, kad Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerija prašė jo sumažinti įtampą santykiuose su JAV. Jie jau seniai ieško tam būdų“, – teigė D.Pinkstonas. 

D.Rodmanas dėl savo kelionių į Šiaurės Korėją sulaukė kritikos dėl pernelyg draugiškų santykių su šalimi, kuri grasina sunaikinti JAV. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.