Šiaurės Korėja paleido studentą iš JAV, šeima sako, kad jam – koma

Šiaurės Korėja paleido kalintą amerikietį studentą, kuriam buvo paskirta 15 metų sunkiųjų darbų bausmė už antivalstybinę veiklą. Tuo metu Otto Warmbier  šeima teigia, kad jis yra komoje.

 O.Warmbieras sulaikytas 2016 metų pradžioje. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 O.Warmbieras sulaikytas 2016 metų pradžioje. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 O.Warmbieras sulaikytas 2016 metų pradžioje. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
 O.Warmbieras sulaikytas 2016 metų pradžioje. <br> AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2017, 4:57 PM, atnaujinta Jun 13, 2017, 8:26 PM

Pranešimai apie O.Warmbier paleidimą pasirodė, Pchenjane lankantis buvusiam Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žaidėjui Dennisui Rodmanui. Jis yra vienas iš kelių žmonių, bendravusių tiek su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong Unu prezidentu Donaldu Trumpu .

Tačiau D.Rodmanas sakė, kad klausimas dėl kelių Šiaurės Korėjoje suimtų amerikiečių „šiuo metu nėra mano tikslas“.

Valstybės sekretorius Rexas Tillersonas paskelbė, jog Valstybės departamentui pavyko pasiekti O.Warmbier paleidimo. Jis nurodė, kad 22-ių jaunuolis iš Sinsinačio vyksta į JAV, kur galės sugrįžti pas savo šeimą. Karjerą baigusio krepšininko vizito į Šiaurės Korėją jis neminėjo, taip pat nekomentavo O.Warmbier sveikatos būklės.

Studento tėvai naujienų agentūrai AP persiųstame pareiškime nurodė, kad jų sūnus skrenda namo, tačiau yra komoje. Jie teigė turintys informacijos, kad O.Warmbier yra akomoje nuo 2016 metų kovo, o jie tai sužinojo prieš savaitę.

„Norėtume, kad pasaulis žinotų, kaip mus ir mūsų sūnų terorizavo ir kaip su mumis susidorojo, – sakė jie. – Mes esame labai dėkingi, kad jis pagaliau bus su jį mylinčiais žmonėmis“.

Virdžinijos universiteto studentas O.Warmbier buvo nuteistas 2016 metų kovą už tai, kad iš viešbučio Pchenjane mėgino pavogti propagandinį plakatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.