JAV kongresmeną pašovęs vyras mirė nuo policininkų kulkų, sakė Trumpas

Jungtinėse Valstijos Kongreso narį respublikoną Steve'ą Scalise'ą ir dar tris žmones per beisbolo treniruotę trečiadienį Aleksandrijoje, Virdžinijos valstijoje, šūviais sužeidęs vyras mirė nuo žaizdų, patirtų per susišaudymą su policija, pareiškė prezidentas Donaldas Trumpas.

 AP nuotr.
 AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 14, 2017, 7:24 PM, atnaujinta Jun 14, 2017, 8:33 PM

„Daug žmonių galėjo žūti, jei ne didvyriški dviejų Kapitolio policijos pareigūnų veiksmai; jie sutramdė užpuoliką nors patys patyrė šautinių žaizdų per labai, labai brutalų išpuolį“, – sakė D.Trumpas.

Anksčiau respublikonas Mo Brooksas  sakė, kad S.Scalise'ui kulka pataikė į klubą, per incidentą taip pat buvo sužeisti mažiausiai du teisėsaugos pareigūnai ir dar vienas Kongreso darbuotojas.

S.Scalise'as, kuris yra Respublikonų partijos tvarkdarys Atstovų rūmuose, „negalėjo paeiti. Jis bandė šliaužti iš vidinėje aikštelės dalyje esančios antrosios bazės į išorinę aikštelę, norėdamas pasprukti nuo šaulio, kol šis šaudė“, – nurodė M.Brooksas.

Po išpuolio prieš kongresmeną kvietė tautą vienytis

„Mes būname stipriausi, kai esame vieningi, kai dirbame kartu už visų gerovę“, – sakoma prezidento kreipimesi į tautą iš Diplomatinio kabineto Baltuosiuose rūmuose.

Šis susišaudymas įvyko didelės politinės įtampos laikmečiu po pagiežos kupinos prezidento rinkimų kampanijos 2016 metais.

„Galime būti skirtingi, bet veikti dorai ir tokiais kaip šie laikais, prisimindami, kad kiekvienas mūsų šalies sostinėje tarnaujantis žmogus yra čia, nes, pirmiausia, jie myli savo šalį“, – sakė D.Trumpas, kviesdamas tautą atidėti į šalį politiką.

D.Trumpas gyrė „didvyriškus“ teisėsaugos pareigūnų veiksmus, sutramdžiusius užpuoliką, 66-erių Jamesą Hodgkinsoną.

„Daug žmonių galėjo žūti, jei ne didvyriški dviejų Kapitolio policijos pareigūnų veiksmai; jie sutramdė užpuoliką nors patys patyrė šautinių žaizdų per labai, labai brutalų išpuolį“, – sakė D.Trumpas.

„Melania ir aš esame dėkingi už jų didvyriškumą ir meldžiamės, kad visi nukentėjusieji kuo greičiau pasveiktų“, – pažymi prezidentas.

D.Trumpas vadino S.Scalise'ą „labai geru draugu, patriotu, kovotoju“.

„Amerika meldžiasi už jus; Amerika meldžiasi už visas šio baisaus šaudymo aukas“, – sakė prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.